Poštovani,

Radovi koji se odvijaju u Krešimirovoj ulici ograđeni su žičanom rešetkastom ogradom neprofesionalno, šlampavo, neadekvatno. Izvođač je uz blagoslov nadzora toga gradilišta postavio ogradu kao da se radovi odvijaju recimo na Platku, a ne u samom centru grada. Na mjestu gdje je prolaz pješaka neprestan. Pa zar ne postoje standardi i zakonske obaveze po kojim bi ograda trebala biti od adekvatnih panela, čvrsta, uredno ravna i vizuelno i estetski “ukrašena”. Ovako uz neurednu ogradu vidljivo je i gradilište koje što objektivno, a što subjektivno ne djeluje nimalo uredno. Jasno mi je da se raditi mora, ali postoji način da se radni prostor propisno i estetski korektno ogradi. Ovako sve skupa izgleda kao da je bomba pala, Bog nas sačuvaj.

Lijep pozdrav

nebuloza / 30.10.2023.

Poštovani,
odmah po Vašoj dojavi komunalni redari obišli su ovu lokaciju u Krešimirovoj ulici i pritom utvrdili da je postojeće gradilište ograđeno zaštitnom žičanom ogradom. Zaštitna ograda postavljena je u skladu s pravilima struke, prvenstveno, kako bi pristup gradilištu onemogućila svima, osim izvođaču radova. Nažalost, riječ je o skučenom prostoru na koji je neophodno dopremiti materijal i sve potrebne strojeve, zbog čega je teško očekivati da će sve to vizualno biti prihvatljivo. U ovom trenutku najvažnije je da se radovi odvijaju u okolnostima koje ni na koji način ne ugrožavaju naše sugrađane. S obzirom da se ovim unaprjeđuje komunalna infrastruktura našega grada, što je u interesu svih njegovih stanovnika, ljubazno Vas molimo za strpljenje i razumijevanje.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Poštovani,

Vaš odgovor kao da je pisao izvođač radova, a ne Vi koji ste i investitor i nadzor.
Pa zar nije vaša uloga da i mjesta na kojima se radovi izvode budu koliko toliko uređena i uredna, jer ste na to obavezali izvođača radova. Ne radi se tu o silnim novcima nego o principjelnosti i odgovornosti prema izgledu svoga grada.
Ili ste mišljenja da gradu generalno ne odveć čistom i urednom takvi “detalji” nisu niti bitni.
Za moje strpljenje ne brinite, ali razumijevanja za Vaš odgovor nemam.

Lijep pozdrav

Odgovorite