Poštovani,
Sa istim ovim problemom pisao sam 18.09.2012 i 27.07.2014. godine,
( poveznica http://www.mojarijeka.hr/korisnik/Rijecanin/tuzibaba/zapustena-parkiralista-javne- povrsine i http://www.mojarijeka.hr/korisnik/Rijecanin/tuzibaba/zapustena-parkiralista-javne-povrsine-ii/ ) a odnosi se na zapuštena javna parkirališta koja pripadaju ulici Franje Belulovća 6, a radi se o 3 etaže parkirnih mjesta, ali i na ostalim javim površinama u gore navedenoj ulici.

Naime, svake godine ista priča, korov se na javnim parkiralištima ne tretira na odgovarajući način, a to je fizičko uklanjanje i/ili tretiranjem kemikalijama za suzbijanje korova što se ponekad učini nakon što izrazimo nezadovoljstvo sa stanjem, a i takvo kemijsko tretiranje nema nekog velikog uspjeha. Ne znam zašto se fizički ne ukloni korov, a nakon toga kemijski tretira ostatak. Mišljenja sam da bi fizičko tretiranje bilo najefikasnije, jer svake godine nakon tretiranja kemikalijama korov još više i brže raste, da li je postalo imuno, ne znam, moguće je.

Znači, problem se javlja svaki godine i ukoliko građanim ne upozori na takvo stanje, odgovorni ne reagiraju, a mišljenja sam da bi se redovno trebalo provjeravati da li je potrebno tretirati korov kojem nije mjesto kako ni na parkiralištima, tako ni na drugim javim površinama na kojima ne bi trebao biti.

Vjerovatno će biti odgovor da ne može se puno učiniti vezano za navedeni problem i da odgovorni daju sve od sebe da se riješi problem, ali moje je pitanje zašto ne napravi plan rada za svaku godinu pod stavkom: tretiranje korova na javnim površinama po dijelovima grada u razdoblju između 05. i 07. mjeseca ili možda je problem u odgovornim osobama koje te poslove ne obave na odgovarajući i pravi način?

U očekivanju Vašeg odgovora, srdačno Vas pozdravljam!

Rijecanin / 11.06.2018.

Cijeli grad je ovakav. Špricanje je neučinkovito, sve rijeđe, nikada se ne čupa, a otrov sve slabiji ili razvodnjeniji.
Neka se istraži koja firma to radi i koliko je plaćena.
https://i.imgur.com/ElGLMiM.jpg

Divlji smo zapad u usporedbi s drugim gradovima oko korova.

Kad usporedim grad Zagreb sa Rijekom sa čistoćom grada i održavanjem hortikulture to se ne može ni usporediti, Zagreb je čist grada, održavan, a Rijeka, žalosno ali mogu reći da je grad prljav i žao mi je, ali je istina. Doduše, Zagreb ima 6 puta veći gradski proračun pa je vjerovatno i to razlog, ali Zagreb je puno i veći od Rijeke…ne znam, možda nije sve u novcu!

Poštovani,
prije svega zahvaljujemo Vam na javljanju.
U svezi sa Vašim upitom moramo Vas obavijestiti da Grad Rijeka putem odabranog izvođača obavlja fizičko uklanjanje korova i nepoželjne vegetacije. Prioritet u izvođenju radova daje se trasama gradskih autobusnih linija i prilazima području Grada Rijeke. Sam postupak obavlja se u više navrata tijekom ljeta i jeseni kako bi se promet cestama odvijao nesmetano i sigurno. Potom slijedi uklanjanje korova uz ceste u ostalim dijelovima grada kao i stubama i prolazima koje spajaju pojedine ulice. Vrlo je teško obaviti uklanjanje korova na uvijek prepunim parkiralištima. U narednom periodu će se obaviti kemijsko špricanje korova na predmetnom parkiralištu, a nakon toga i fizičko uklanjanje. Zahvaljujemo na brizi za okoliš, ali i molimo za razumijevanje problematike obavljanja ovih radova.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Poštovani,
Hvala na odgovoru a traženo razumijenje imamo sve manje i manje i to sa razlogom jer iz gore navedenog kao i drugih korisnika tužibabe nije to problem od jucer i ništa novo. Uz dobru organizaciju, profesionalno obavljeni posao, takvih žalbi ne bi bilo ili bi bili sporadični.

Lijep pozdrav,
Riječanin

Upravo je sad Dezinsekcija na navedenoj lokaciji i tretiraju kemikalijama korov. Hvala na brzoj reakciji.

Lijep pozdrav

Odgovorite

Kalendar događanja