Poštovani,

Kako se približava ljeto, a tako u grad dolaze turisti sa svih strana svijeta, a mnogi se odlučuju u Rijeku doći automobilom. Kako Rijeka nema dovoljno mjesta za prakiranje, parkiralište Delta mnogima je mjesto gdje ostavljaju svoj automobil, od turista do građana koji također tamo parkiraju ili prolaze tim prostorom, najčešće do mjesta gdje kreću autobusi sa Delte. Cijeli prostor parkinga Delta je zapušten, prljav, pun smeća, vrećica itd. a jasno je i da na širem prostoru parkinga nedostaje košarica za smeće. Uz sve to, područje parkirališta je u mraku, signalizacija je nepostojeća, pješački prijelaz od Mosta branitelja do Delte više ne postoji jer je požmario, a parkirna mjesta također nisu vidljiva. To je tako već duže vrijeme. Koliko treba Gradu da se takve banalne stvari riješe, ili na to moraju opet ukazivati građani, jer Vi to ne vidite? Postoje li gradske službe koje u ovome gradu hodaju okolo i gledaju, ili takve ne postoje?

Autobusni kolodvor Delta također izgleda katastrofa. Za sve putnike postoje samo dvije čekaonice u blizini mjesta prodaje karata, smeće je posvuda, košarica za otpad nema, ili je to jedna koja je razbijena, a iz nje ispada smeće već 2 tjedna. Postoji li mogućnost da se autobusne čekaonice dodaju ili barem premjeste i da pokrivaju područje od kuda kreću linije 11, 18, 18B, 21 i 23 i 32, ili ti putnici moraju čekati po kiši, pogotovo sada kada većina linija kreće sa Delte, uključujući i linije koje su premještene sa Jelačićevog trga? Planirate li ovaj prostor urediti, ili smatrate kako treba ostati isti kakav je i već 10 godina? Stupovi koji označuju broj perona i liniju koja kreće sa perona su porazbijani ili iskrivljeni, tablice broja perona nedostaju ili pogrešno pišu, karte linije su stare i iz 2013. godine, na peronima nema klupica itd. Zašto ne postavite na svaki peron jednu ili dvije metalne klupice, ili je to ogroman građevinski zahtjev?

Činjenica je da ova rubrika postoji da se građani žale, a kao povratnu informaciju dobiju odgovor za zakašnjenjem u kojem se ne odgovaraju na pitanja, već su odgovori samo da se na njih odgovore. Žalosno je da se nakon toliko prijava u gradu ne događaju promjene, već sve ide jako sporo i skoro bez pomaka. Uz sve to, idalje postoje deseci prijava i pitanja u ovoj rubrici koja nikada nisu dobila odgovor, a ovdje su i iz 2023. godine. To je pokazatelj kako i koliko često odgovarate na upite i po njima postupate.

Veselim se argumentiranom odgovoru koji odgovara na sva gore postavljena pitanja.

S poštovanjem

Marko111 / 10.04.2024.

Odgovorite

Kalendar događanja