Zašto se vrata tako teško otvaraju na ulazu u gradsku knjižnicu?
Užasno su teška, izgledaju kao da su ulaz u neko skladište, ne moderan prostor.
Mogu li non stop biti otvorena pa da se npr staklena otvaraju ili da se ugradi automatski mehanizam?

Kako da invalidne osobe otvaraju vrata, kada jedva osoba od 50 godina ih otvori.

Rampa za ulaz invalida sa stražnje strane, dvoje zdravih osoba je trebalo gurati vrata da ih uspije otvoriti koliko se teško otvaraju.
Sramota, svi na to prigovaraju.

Isto tako, zašto nema oznaka u knjižnici, oznake slova koje su u redovima na samom redu, da znamo koja slova se nalaze.
Samo su mali papirići gdje počinje knjige, ljudi se ne snalaze, starije, invalidne osobe, slabovidne uopće ne mogu naći i teško pronalaze knjige.
U staroj knjižnici je velikim slovima bilo na svakom redu što se u kojem nalazi.
Može li se to postaviti i ovdje?

Možete li mi npr na ovoj slici reći koja se slova nalaze na ovim policama?
Ovo ne vidi ni zdrava osoba.

rastocine / 19.03.2024.

Poštovani,

prema informacijama koje smo dobili iz Gradske knjižnice Rijeka, metalna ulazna vrata privremeno se zatvaraju zbog nepravilnog funkcioniranja staklenih vrata unutar samog prostora Knjižnice, što je odmah uočeno, a popravak je u tijeku. Iz Gradske knjižnice ispričavaju se zbog opisanih teškoća te ističu da će one u najkraćem mogućem roku biti uklonjene, a samim tim i problemi zbog kojih ste nam se i obratili.

Što se pak tiče označavanja polica slovima, radi lakšeg snalaženja svih korisnika, to se čini na isti način kao što se radio i u nekadašnjem odjelu Filodrammaticae. Zbog nabave novih knjiga te česte promjene u smještaju knjiga na policama, potrebno je povremeno pomicati i oznake slova, pa se takav pristup pokazao vrlo praktičnim.
Jednako tako, ukoliko korisnik ima poteškoće pri pronalasku knjiga ili snalaženju među policama, Gradska knjižnica Rijeka u svakom trenutku na raspolaganju ima knjižničara ili suradnika koji će rado pomoći.

S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite

Kalendar događanja