Poštovani,

preksinoć oko 05:40 sati lovili smo po Jelićevoj Ulici ozbiljniju mušku osobu koja se sumljivo ponašala u našem dječijem parku između stambenih zgrada Jelićeve 1 i 3, ali je ipak nekako uspio pobjeći – zahvaljujući isključivo njegovoj fascinantnoj fizičkoj spremnosti.

Ujutro smo vidjeli da je otuđio jednu ploču “antistresne podloge” kod dječijih ljuljački, ali se sinoć u neko doba očito vrtio i otuđio ih je još 9 komada.

Znači trebamo jednu hitnu intervenciju nadležnih za saniranje tog oštećenog dijela dječijeg parka prije nego se netko od djece ozljedi i popravak – zamjenu slomljene daske na jednoj od klupica za sjedenje, iako ne bi škodilo i da se malo sav sadržaj tog našeg parkića “ofriška” i dovede u red sad prije sezone.

Ovim putem molimo i po tko zna koji put Komunalno Redarstvo Rijeka da nam što prije dodijele tog nekog novog Komunalnog Redara za naše naselje – područje MO Škurinjska Draga, jer iz dana u dan imamo sve više i više aktualnih komunalnih problema, a s načinom rada dosadašnjeg Komunalnog Redara propast će nam čitavo naselje, pa i šire.

Bilo bi super da nam dodijelite onog “bucmastog” pristojnog gospodina koji je vozio crveni skuter jednom prilikom kad nas je posjetio, a vidi se po njemu da je Komunalni Redar “na razini”.

Unaprijed vam se zahvaljujemo.

Kontakt broj za našeg novog Komunalnog Redara je;

0955090000
Predsjednik Udruge Miroslav Deković

Udruga / 22.03.2021.

Problem izmeta je u cijelom gradu, a molim da Komunalno redarstvo ispita može li se ispred Jelićeve 1 već godinama stajati hrpa vozila, neka bez tablice. Nepomična su, neki bijeli kombi prepun stvari, prikolice na kojima auti stoje i skupljaju prašinu.
Ljudima nedostaje parking, a osoba koja to koristi, neka parkira na nekom većem parkingu tipa onog u Kresnikovoj i neka tamo drži sve to.

Što je s parkom za pse ili čime već aktualnim sada tj uređenjem te površine, plaćen je i projekt a par pojedinaca iz te zgrade to koče godinama.
Bilo je vijeće građana, većina je odlučila da će se to graditi i odlučeno je da će se ta livada napokon iskoristiti a radi jednog stanara koji je najglasniji je to sve propalo i idalje propada i neiskorišteno je.

Poštovana Jasna, evo ja ću Vam pokušati pomoći – bar malo pojasniti vaše upite prije no što dobijete “klasični službeni odgovor Tužibabe – puno teksta, a odgovora nigdje” …

Doista nažalost, osobno sam upućen u čitavu problematiku našeg naselja i kroz godine – tako sad već i duže od tri puna desetljeća, a kako ste Vi po vašim navodima “tu negdje” u našem naselju automatski sam Vam dužan pomoći koliko god je to u mojoj moći …

Osim dugogodišnje direktne povezanosti sa čitavim našim naseljem – svim problemima, ali i bitnije – svim suvlasnicima i stanarima ovog našeg naselja, još sam i predstavnik suvlasnika i stanara S. Z. Jelićeve 1, ali i predsjednik ugledne lokalne “Udruge Građana Staro Škurinje” …

Jasna / 24.03.2021. u 03:03

1. “Problem izmeta je u cijelom gradu.”

Da, nažalost Jasna to je činjenica – pun nam je grad izmeta – i onog životinjskog, ali i onog goreg …

2. “Molim da Komunalno redarstvo ispita može li se ispred Jelićeve 1 već godinama stajati hrpa vozila, neka bez tablice. Nepomična su, neki bijeli kombi prepun stvari, prikolice na kojima auti stoje i skupljaju prašinu. Ljudima nedostaje parking, a osoba koja to koristi, neka parkira na nekom većem parkingu tipa onog u Kresnikovoj i neka tamo drži sve to.”

Komunalno Redarstvo nažalost vrlo često provjerava vozila – pokretna i nepokretna ispred naše Jelićeve 1 i to ne bi bilo uopće loše kad to ne bi bilo prvo i jedino što Komunalno Redarstvo Rijeka radi u čitavom našem naselju i tako već 30 g.

Kako možete pročitati – i mi kao Udruga očajnički već i treću godinu za redom tražimo novog Komunalnog Redara za naše naselje, ali radi pravih problema u naselju, a ne radi vaših osobnih prioriteta, jer upravo radi Vas i nekolicine – doslovno šačice vama sličnih ovo naselje samo nazaduje, a sve ikako zadužene službe jedva stižu površno odrađivati svoje obveze jer ih danonoćno i neumorno pretrpavate glupostima utemeljenim isključivo na nekakvim osobnim interesima.

Naravno da ispred Jelićeve 1 može stajati što god mi iz Jelićeve 1 odobravamo – 22 obitelji su tu i poštuje se volja većine i po prioritetim … … i bitnije – zar vi iz Osječke ne razumijete da nam upravo vi iz Osječke Ulice pretrpavate našu Jelićevu Ulicu i činite je takvom kakva je – totalnim kaosom – zašto vi ne parkirate na vašem velikom parkingu sa 100 mjesta …

3. “Što je s parkom za pse ili čime već aktualnim sada tj uređenjem te površine, plaćen je i projekt a par pojedinaca iz te zgrade to koče godinama. Bilo je vijeće građana, većina je odlučila da će se to graditi i odlučeno je da će se ta livada napokon iskoristiti a radi jednog stanara koji je najglasniji je to sve propalo i idalje propada i neiskorišteno je.”

Ovo ste također Vi napisali …

Jasna / 29.11.2013.

Ja sam još 2013. upozoravala mjesni odbor Škurinjska Draga …

Imam veliku tužibabu na članove mjesnog odbora Škurinjska Draga te Rijeka prometa kao i njihove odluke. Naime, u Osječkoj ulici se automobili parkiraju na trotoar i onemogućavaju pješake u njihovom prolasku. Ovdje moram napomenuti da ne posotji nikakvo opravdanja da se parkira na pločniku budući da ispod ulice točnije u Kresnikovoj postoj veliki parking za više od 100 automobila koji većinom zjapi poluprazan. Ljudima se ne da šetati 2min i parkiraju na svakom mjestu. Tako je ispred centra Forda (prije Porche Rijeka) automobili uvijek parkirani uz gostionu i kladionicu te onemogućavaju bilo kakvu preglednost vozila koje izlaze. Vijećnici Škurinjske drage su odbili više uzastopnih zahtjeva za postavom stupića budući da su uskoj vezi s vlasnikom gostione Katarina.

Zašto se zahtjev odbija? Zašto vijećnici troše novac reprezentacije u toj gostioni s lošim izborom hrane i zašto se svaki susret mjesnog odbora Škurinjska draga organizira u Katarini? http://www.rijeka.hr/Jos03 U mjesnom odboru imamo puno boljih restorana i mjesta koji su jeftiniji i bolji.

Jasna / 29.11.2013.

Sa parkom za pse i čitavim nizom izmjena – od joga – boćališta, pa preko parka za sport i rekreaciju – ništa od toga draga moja Jasna – sami ste odgovorili na ovo pitenje – (…), ali ako Vi želite da Vam pod prozore i balkone vaše zgrade sagradimo kakvo javno okupljalište slobodno nam se obratite direktno na E-mail Udruge – udruga.g@gmail.com

Ono što mi je osobno ovdje najinteresantnije – indirektno tadašnje vijeće našeg – lokalnog “MO” prozivate, blatite (…), a iz nekog razloga opet želite da njihov isključivo interni plan za osobnu korist – bezobrazna i ničim opravdana samovolja zaživi doslovno na štetu čitavog našeg naselja – interesantno, u najmanju ruku …

Ovim putem bi Vas zamolio Jasna – ako već želite pomoći – doista želite pomoći i našem naselju i svima nama u njemu, pustite jadne ljude na ovom portalu na miru prošećite se do mene – svi znaju gdje sam ja i pomozite mi ovih dana skupa sa ostalim volonterima iz naselja da presložimo mnogobrone donacije građana iz “pretrpanog kombija” koje su čekale promjene o okupljanju i neokupljanju građana, kako bi i Vi u dogledno vrijeme bili dijelom jedne prekrasne humanitarne priče koju kao Udruga organiziramo za potrebite – iz našeg naselja, ali i šire … Znači – nudimo Vam sad i ovdje stvarnu priliku da doista mjenjate stvari – da napokon doista date svoj doprinos našem naselju, pa ćemo od tuda krenuti i lako za dalje svi skupa vidjeti i što Vas muči, pa i kako to riješiti, naravno ako je doista za dobrobit naselja … Molim Vas, nemojte da sad ispadne da ćete i dalje rađe tipkati Gradu i mučiti nedužne ljude nego “zasukati rukave” i biti djelom istinske promjene i napretka …

Imamo posla i po okućnicama većine zgrada u naselju, pogotovo oko naše Jelićeve 1 (malo je reći da nam je oko zgrade poprilično veliko smetlište …), jer je veliki dio tog posla upravo na meni osobno, a kako se ja 24 sata na dan borim za čitavo ovo naselje i to najčešće boreći se sa osobama poput Vas, doslovno neki puta ne stignem pojesti niti jedan jedini obrok i to preko 48 sati …

U svakom slučaju draga Jasna, ako doista želite pomoći ovo Vam je moj broj 0955090000

E-mail adresu Udruge sam Vam već napisao …

Slobodno dođite i pomozite nam, obećajem da ćete sami vidjeti kako će u samo par sati sve skupa krenuti na bolje … … najlakše je biti “pljuvač” – prozivati i samo kriviti druge …

Lijep pozdrav Jasna i nadam se da ćete nam se priključiti već danas i doista pomoći mjenjati stvari …

S poštovanjem, Miroslav Deković

Evo draga Jasna – upravo da ću nakon ovog teksta vama sjesti i doručkovati, a na vrata mi pozvoni pristojna muška osoba, predstavi se da je iz “Dezinsekcije Rijeka” (imao je i istaknutu karticu) i sad moram juriti na ulicu da s njima prođem sve ključne pozicije …

VELIKO HVALA “DEZINSEKCIJI RIJEKA” … Divni ste svi i doista vrijedni … Bravo …

Molim da se onemogući korisniku “udruga” i “Miro” tj s koliko računa taj gospodin posjeduje.
Prijeti ljudima, vrijeđa ostale članove, navodi da su građani “alkoholičari”, stalno sebe navodi kao množina a upravo je on predstavnik Jelićeve 1 koji uporno ne želi napraviti lijepi park za građane ispred svog balkona “radi buke”.
Kažnjivo i nezakonito snima građane koji ga zovu, a zabranjeno je snimati razgovore bez pristanka i privole druge strane, stalno govori da to objavljuje i da ima snimke.

Sazvao se zbor građana, ovaj pojedinac je svim živim, pa i meni nudio “potpiši sebe, stavi i susjede” prije koju godinu protiv toga, a većina je bila za.
Kako ikome može odgovarati osim njemu, da je to sada prostor šikare i guste trave, umjesto lijepog parka i prostora za druženje?

Parkovi za građane postoje čitav niz desetljeća ispred svih zgrada a čini mi se upravo da on ima taj kombi i vozila bez registracije ispred Jelićeve 1, a navodi krive činjenice jer to nije vlasništvo zgrade.
Pravomoćno je od 2018. upisan kao Grad Rijeka, prostor ispred Ječićeve 1Broj katastarske čestice 1890/1 upisan kao Grad Rijeka.

Netočna je tvrdnja da je to vlasništvo i samo od Jelićeve 1 prostor.

Molim da komunalno redarstvo izađe na teren i da se uklone kombi i vozila na prikolici bez registracije, kako bi i ostali građani mogli ovdje parkirati.
Unajmite si negdje prostor i držite negdje drugdje sva ta vozila koja nepomično stoje po 10 godina, gdje neće smetati ljudima za parking.
https://i.imgur.com/ukTX2NC.png

Već sam nekoliko puta zvala komunalno redasrtvo i prijavlijvala aute ispred Jelićeve 1, maknuli su aute u Kresnikovoj ali ovi vozila, neka bez registracije su i dalje ispred Jelićeve 1.

Što se tiče parka, citat grada 2015:
Zbor građana sazvalo je Vijeće Mjesnog odbora Škurinjska Draga i to za određene dijelove naselja, a prvenstveno za sugrađane koji žive na adresama Jelićeva 1, 3, 5 i 7, Rastočine 1 i Osječka 32, 34 i 36 sa jednom točkom dnevnog reda:

1. Prezentacija i prihvaćanje prijedloga rješenja uređenja zelene površine u Jelićevoj ulici sjeverno od kbr. 1 Cilj sazivanja zbora bio je da građani neposredno, samostalno odluče prihvaćaju li prijedlog uređenja zelene površine u Jelićevoj ulici sjeverno od kbr.1. Nakon rasprave prijedlog je dan na glasovanje, te je 15 nazočnih glasalo za i 5 protiv prijedloga. ….

Člankom 17. Pravila MO Škurinjska Draga utvrđeno je da se Odluke na mjesnom zboru građana donose se javnim glasovanjem, osim ako se većinom glasova prisutnih građana ne donese odluka o tajnom glasovanju.

Zbor građana saziva se upravo zbog potrebe neposrednog (osobnog) izjašnjavanja volje građana, a ne putem posredovanja (peticija, dopis, punomoći i sl.). Iz tog razloga u normativnim aktima Grada Rijeke, a time ni Mjesnog odbora ne definira se, odnosno nije dana mogućnost odlučivanja temeljem posrednika. U protivnom bi normativnim aktima uredili i sadržaj obrazaca potrebnih za potpisivanje peticije, te ostale relevantne podatke.

Mjesni odbor je oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o pitanjima od njihova svakodnevnog i neposrednog interesa, no mjesni odbor nema “arbitarnu nadležnost” – nije takva vrsta institucije, te nije predviđeno sudjelovanje građana u odlučivanju putem punomoćnika. Pritom priložena “punomoć” ne ispunjava formalno-pravne uvjete propisane Zakonom o obveznim odnosima (“Narodne novine” broj 35/05, 41/08 i 125/11) budući nije konkretno određen pravni posao i ovlaštenja koji bi opunomoćitelj eventualno dao opunomoćeniku.

Iz navedenog proizlazi da je odluka na zboru građana u potpunosti zakonita i u svemu sukladna odredbama Statuta Grada Rijeke i normativnim aktima mjesnog odbora Škurinjska Draga.

Molim odgovor Grada, 2015. se sazvao zbor građana, upravo radi ovog gospodina koji je kočio i svim mogućim mjerama pokušao manipulirati i stopirati uređenje tog prostora.
Iako je on pozvao sve žive da dođu na sastanak i govorio kako je u većini (mogla je doći cijela Jelićeva 1), izgubio je, na sastanak je došlo 20 ljudi i 15 je glasalo da se park napravi.
Ostali mu se nisu htjeli zamjeriti, a došlo bi puno više ljudi, imali su priliku i izgubili i taj put.

Molim odgovor GRada, je li se odustalo od parka i kada će se graditi, govorilo se i da su osigurana sredstva?

Ja sam bila nezadovoljna prošlim vijećem MO, jer su trebali raditi više, nikada nikoga nisam vrijeđala.
A novi MO (u kojem su predstavnici “udruge” ovog gospodina), je još gori od starih. Stavili su sebi stupiće ispred MO gdje ima 10 auta na 1h, a najprometnijoj Osječkoj, kraj pješačkog prijelaza odbijaju staviti stupiće iz nepoznatog razloga.
No ovo im je vjerojatno jedini i zadnji mandat, dala sam im glas da će se nešto na bolje mijenjati, ali očito neće.

“Jasna”

… i mislio sam da ste to “VI” (zbunila me je samo jedna fotografija iz mnogobrojnih galerija, pa i datum od kad je aktiviran “Jasna profil”, ali sad je sve jasno – intelektualci :D) …

… ali se kao čovijek uvijek nadaš i veseliš – još netko vidi probleme u naselju, smetaju mu i želi promjene, volja postoji, pomozi mu da ih riješite zajedno za jedno opće dobro i to je ono što čini život … … valjda nikad neću naučiti …

Znači i dalje lažni profili, stotine lažnih E-mail adresa i dopisa … Maltretiranje mene koji sam vas spasio i suda i sramote … Maltretiranje Grada i svih dostupnih vam službi … Nema kraja ni sramote…

… Miroslav Deković je znači jedan jedini pravi problem … Divno, doista divno …

Dragi moji susjedi, znate kako kažu – “tko voli neka izvoli” i sve dok vašu obitelj to veseli – samo naprijed, a dragi Bog sve vidi 😉 …

Poštovani urednici i građani, primite moje najiskrenije isprike – doista sam mislio da je riječ o stvarnim problemima koje treba rješavati i ponudio odgovore i pomoć, ali sam samo gubio vrijeme na tipkanje sa bračnim parom iz naše zgrade i po tko zna koji put bio žrtva njihove mržnje i manipulacije …

Ispričavam se još jednom i lijep pozdrav svima do sljedećeg stvarnog – aktualnog problema …

S poštovanjem, Miroslav Deković

Poštovani,
u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav navode da komunalni redar, čije je područje djelovanja, između ostalog i Škurinjska Draga, već nekoliko godina uspješno i bez pritužbi građana, profesionalno i odgovorno obavlja svoj posao te nema potrebe za njegovom smjenom, a samim tim niti drugim redarom. U slučaju da se iz bilo kojih razloga ukaže potreba za promjenom komunalnog redara, za istaknuti je da postoji službena procedura kojom se dodjeljuju radna mjesta pojedinim službenicima, u čemu ne sudjeluju građani. Navedeni Odjel upoznat je s tim da imate određene primjedbe na rad nadležnog komunalnog redara, na što Vam je već odgovoreno početkom ožujka ove godine da se ne mogu uzeti u obzir, jer su neutemeljene. O vandalizmu u dječjem parku obaviještena je Policija, radi poduzimanja mjera i pronalaska počinitelja, kao i nadležna služba održavanja, radi izvida i eventualne sanacije oštećenih sprava i opreme.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Poštovani,
Komunalnom redarstvu poznato je da se ispred zgrade u Jelićevoj 1 nalaze kombi i prikolica na kojoj je vozilo. No, Odlukom o komunalnom redu propisano je kako na površini javne namjene nije dozvoljeno ostavljanje vozila bez registarskih oznaka ili neregistriranih vozila, što ovdje nije slučaj, jer su oba vozila, odnosno kombi i priključno vozilo, registrirani, temeljem čega ne postoji osnova za postupanje Komunalnog redarstva. U svakom slučaju ova lokacija dodatno se nadzire, jer se učestalo ponavljaju situacije nepropisnog ostavljanja vozila na javnoj površini u neposrednoj blizini zgrade te će se, ukoliko se utvrde uvjeti za uklanjanje takvih vozila, svakako poduzeti mjere u nadležnosti Komunalnog redarstva.
Prethodnih godina Vijeća Mjesnog odbora Škurinjska Draga planirala su sredstva za uređenje navedene zelene površine u Jelićevoj ulici, sjeverno od kućnog broja 1, u igrališta za djecu i odrasle, u okviru malih komunalnih akcija. Vijeće Mjesnog odbora Škurinjska Draga 4. listopada 2013. godine očitovalo se o prijedlogu rješenja budućeg joga u Jelićevoj ulici, kada su nakon održanog zbora građana 26. rujna 2013. godine razmatrane brojne pritužbe određenog građana i peticija, vezano za prijedlog rješenja budućeg boćarskog joga u Jelićevoj ulici. Tada je zaključeno da će se urediti samo predložena zelena površina, bez boćarskog joga. Prijedlog da se površina uredi za istrčavanje pasa je odbijen, a predloženo je da se prostor uredi u zelene otoke, igralište i vježbalište za odrasle s platoom na kojemu bi se igrala odbojka, košarka, badminton i sl,, kao i da se površina poveže s postojećim dječjim igralištem te da se izradi nova varijanta Prijedloga uređenja površine sjeverno od broja 1 u Jelićevoj ulici, u skladu sa Zaključkom. Zapisnik s održanog zbora građana javno je dostupan na internet stranici VMO Škurinjska Draga.
Odjel gradske uprave za komunalni sustav, odnosno Direkcija zajedničke komunalne djelatnosti ugovorila je i realizirala tehničku pripremu koja se odnosi na izradu projekta i prikupljanje cjelokupne tehničke dokumentacije te je preostalo izvođenje radova uređenja ove lokacije prema gotovom projektu. Međutim, realizacija uređenja prolongirana je iz više razloga; zbog same naravi projekta za čiju je realizaciju potrebno određeno vrijeme, potreba za izdavanjem lokacijske i građevinske dozvole koje su dobivene, a najviše zbog opstrukcije pojedinaca, a posljedično dugotrajnog sudskog procesa zbog nekoliko žalbi na lokacijsku dozvolu i na produljenje lokacijske dozvole, te odbijanja povratka zakupljenog dijela površine Gradu, zbog privođenja iste trajnoj namjeni.
Naime, dio površine koja je predviđena za realizaciju projekta bio je reguliran ugovorom o zakupu s privatnim osobama, a Grad Rijeka je, zbog privođenja zemljišta trajnoj namjeni, od navedenih osoba zatražio otkaz ugovora, s kojom mogućnosti su oni bili upoznati prilikom potpisivanja ugovora. Međutim, oni su to odbili učiniti mirnim putem, zbog čega je pokrenut sudski postupak povrata gradske imovine koji je u tijeku te je sada pitanje vremena kada će se provesti sudskim putem. Spor vodi Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem, odnosno Direkcija za gospodarenje zemljištem.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite