Primijetio sam u vise navrata da u vecernjim satima neodgovorna djeca teenagerske dobi rade razne nepodopstine na plazi. Neki dan skupina njih oko desetak u dobi oko 15 -18 god natjecali su se tko ce razbiti rasvjetnu lampu kamenom, na svu srecu nije im uspjelo, par tjedana prije toga iscupali su svjeze posadjeno stablo plus neke stare tamarise i pokusali zapaliti za rostilj, bilo je tu razbijenih boca i raznog smeca posvuda. Isto tako svugdje su table o zabrani dovodjenja pasa ali ipak ljudi dovode pse.
Nije mi jasno kako tako lijep objekt moze biti bez ikakvih redarskih ophodnji, jer na kraju covjeka postane strah navecer prosetati tom lijepom plazom, a da ne govorimo o eventualnim buducim stetama koje takvi neodgovorni pojedinci mogu prouzrociti. Smatram da bi grad trebao osnovati neku redasku sluzbu i to pod hitno dok se jos ima sto zastititi
pozdrav

Boris Lavrencic / 24.05.2011.

Hvala, ujedno sam dodao i par fotografija koje sve govore
“Dan poslije”

Poštovani,
zahvaljujemo na Vašem upozorenju na probleme na novouređenoj plaži ispod Bazena Kantrida.

Svakako ćemo pojačati nadzor našeg komunalnog redarstva na plaži, a počinitelje prijavljivati policijskoj upravi koja je prema Zakonu protiv javnog reda i mira zadužena za sankcioniranje ovakvih prekršaja. Jednako tako bit će pojačan nadzor te sankcioniranje vlasnika pasa koji svoje ljubimce dovode na plažu bez obzira na istaknute zabrane.

Na kraju molimo Vas kao i sve građane koji primijete ovakve prekršaje da o tome obavijeste dežurnu službu komunalnog redarstva na broj 0800 51 00 ili izravno Policijskoj upravi.
.

Na bazenima postoje nadzorne kamere koje mogu zumirati i pratiti gotovo cjelu plazu do te mjere da mogu prepoznati aktivnosti koje ste naveli. Pitanje je samo koliko i kako se koriste ….

Odgovorite