Poštovani,

betonske tribine uz nogometno igralište kraj osnovne škole Eugen Kumičić na Turniću su zatrpane smećem, opušcima, prerasle korovom i apsolutno se nikad ne čiste. Tome sam svjedok jer tri puta tjedno tamo sjedim uz ostale roditelje dok mi sin tu trenira nogomet. Molim vas tko je zadužen za čišćenje i održavanje tih tribina te kako grad misli reagirati na odrastanje djece u smeću.

Lp

ivanaos / 28.10.2022.

Poštovani,

održavanje čistoće tribina na spomenutom nogometnom igralištu obveza je njenog korisnika, točnije Nogometnog centra Toreta, čije smo očitovanje zatražili neposredno nakon što smo dobili Vaš upit. Riječ je o terenu Osnovne škole Eugen Kumičić, gdje je još 2012. godine pokrenuta škola nogometa, čiji je osnivač najpoznatiji hrvatski nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević i njegov sin.

U Nogometnom centru Toreta navode da su tribine na otvorenom i da do njihovog onečišćenja najčešće dolazi u večernjim i noćnim satima kada se tu okuplja veći broj ljudi i za sobom ostavlja otpad. Tomu dodaju da djelatnici NC Toreta tribine redovito čiste i održavaju i to svakodnevno, punih deset godina, kako bi se polaznici škole nogometa, kao i njihovi roditelji tu što ugodnije osjećali. Vjerujemo da ste svjesni toga da je teško utjecati na neodgovorne pojedince, kao i sankcionirati ih, s obzirom na vrijeme kada se taj nered pojavljuje, a što se, nažalost, događa i na drugim gradskim lokacijama. Tribine su očišćene, a u Toreti izražavaju nadu da će takve biti i dalje.

S poštovanjem,
Gradska uprava.

Odgovorite