Zgrozena sam stanjem Trga rijeckih olimpijaca nakon odrzane izlozbe pasa. Da li je itko to vidio i sto ce se poduzeti u vezi toga? Osim sto je uzasno prljavo i sto pseceg izmeta ima na svakom koraku, u svakom grmlju, zar je bilo potrebno jos i ovako unistiti trg? Gotovo cijela povrsina trga izgleda ovako.

marysim / 01.03.2017.

Poštovani,

Trg riječkih olimpijaca, kao i cijeli kompleks dvorane Zamet od izgradnje je jedno od glavnih okupljališta građana zapadnog dijela grada zahvaljujući kojemu je revitaliziran društveni život na tom području, pa je stoga razumljivo Vaše nezadovoljstvo izgledom tog prostora nakon nedavno održane izložbe pasa. No, svakako treba naglasiti kako su se nadležne gradske službe primjereno pripremile za ovaj događaj, kao što su i nakon toga odradile svoj posao. Naime, po nalogu Odjela gradske uprave za komunalni sustav Grada Rijeke, na Trg riječkih Olimpijaca Komunalno društvo Čistoća d.o.o. Rijeka postavilo je šest spremnika kapaciteta 240 litara za odlaganje otpada. Također je tijekom cijelog vikenda organizirano dežurstvo djelatnika koji su održavali čistoću ove lokacije, a nakon završetka svih javnih događanja, cijeli je Trg detaljno očišćen i opran toplom vodom s dodanim sredstvima za pranje, dezinfekciju i dezodoraciju.

S obzirom na veliki broj sudionika ove izložbe, vjerujemo da je izmeta pasa bilo po zelenim, odnosno po površinama koje nisu obuhvaćene samim održavanjem javno-prometnih dijelova, što je, nažalost, odraz nekulture nekih vlasnika kućnih ljubimaca.

Što se tiče fotografije koja prikazuje oštećenje kamenih ploča na Trgu, treba naglasiti kako vozila Komunalnog društva Čistoća nisu ulazila na plato, niti na sam trg, pa nisu ni mogla uzrokovati oštećenja. Do oštećenja ploča nije došlo tijekom ovogodišnje manifestacije CACIB-a, s obzirom da je šator, kao prateći prostor manifestacije, bio postavljen na vodenim balonima. Oštećenja pločica pojavila su se puno ranije. Prema podacima koje smo dobili iz Rijeka sporta d.o.o. koji upravlja sportskim objektima, tijekom ovog mjeseca ili u travnju ove godine, ovisno o vremenskim prilikama, zamijenit će se sve razbijene kamene ploče na ovom Trgu.

Nakon Vaše dojave, lokaciju su obišli i djelatnici Komunalnog redarstva koji su Čistoći skrenuli pozornost na potrebu učestalijeg čišćenja Trga hrvatskih olimpijaca, s obzirom na funkciju samoga prostora te održavanja raznih manifestacija.

S poštovanjem, Gradska uprava.

Kliske i krte fasadne pločice stavili na trg i pustili kamione … Sada će ih mjenjat jer nisu izdržale (y)

Odgovorite