Poštovani,

čitajući tužibabu https://www.mojarijeka.hr/korisnik/mikimiso/tuzibaba/parkiranje-u-parku-nikole-hosta/ nije mi jasno tko iz gradske uprave može dati dozvolu (odobrenje) koja nije u skladu sa zakonima RH, odnosno da netko da proizvoljno odobrenje za parkiranje na zelenoj površini i parku, mjestu namjenjenom za isključivo pješake.

Da li postoji neki elaborat i da li su ta odobrena mjesta označena? Odobrenje bi moralo postojati u papirnatom obliku sa urubženim brojem pa bih molio sken istog u odgovoru.

Ipak, čini se, da je ovdje po srijedi nepotizam odnosno da se preko poznanstva “sredilo” ekipi iz arhiva da mogu parkirati na zelenoj površini za što obični smrtnici dobivaju kazne (s pravom).

jego / 30.01.2020.

Također nedavno se pokušalo opravdati i parkiranje gradonačelnikovog automobila na autobusnoj stanici riječima “da se stanica ne koristi baš za gradski prijevoz”.

Poštovani,
u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav navode da je odobrenje za parkiranje vozila u Parku Nikole Hosta izdano sukladno važećim propisima, a temeljem kojih je neophodno omogućiti pristup zdravstvenim ustanovama, odnosno za potrebe obavljanja funkcija djelatnosti ovih dvaju institucija.
Vezano za daljnje korištenje Parka Nikole Hosta za potrebe Državnog arhiva i Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, ovaj je Odjel proslijedio dopis kojim se do daljnjega zabranjuje ulazak u park, osim za službena dostavna vozila. Također, pokrenut je postupak analize načina korištenja navedenih lokacija te će se u budućem razdoblju predložiti dodatni uvjeti korištenja koji će uključivati i vremensko ograničenje korištenja pojedinačnog parkirnog mjesta i to isključivo za vozila koja se koriste u službene svrhe, odnosno u funkciji su djelatnosti ovih institucija.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite