U Tizianovoj ulici se nešto kopa, napravljen je prolaz za pješački ali nema daske već se nalazi rupa na cesti.

U Osječkoj ulici kod br 20 nedostaje vrata ormarića na stupu rasvjete već 10 dana i pješački ne treperi od kopanja već 2 mjeseca. Tu je pisalo da će se u “kratkom roku” to sanirati, pa je prošlo mjesec dana i ništa.

U istoj ulici, kod kbr 39 ne svijetli autobusna stanica odkako se kopalo. Kada će autobusna stanica opet svijetliti?

Naturali / 18.01.2022.

Poštovani,

u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav ispričavaju se zbog kašnjenja s odgovorom te ističu da je komunalni redar obišao navedenu lokaciju u Tizianovoj ulici i pritom utvrdio da je iznad izvedenog prekopa, u nastavku pješačkog prijelaza, postavljena rampa, čime je pješacima omogućen siguran prijelaz. Što se pak tiče LED markera u Osječkoj ulici, za istaknuti je da je ta prometnica u nadležnosti održavanja Hrvatskih cesta, pa je Vaš upit proslijeđen ovoj tvrtki na daljnje postupanje, kao i pitanje nedostatka poklopca na ormariću smještenom na rasvjetnom stupu.

Autobusna čekaonica u vlasništvu je Grada Rijeke, ali je, temeljem Ugovora, dana na korištenje tvrtki za reklamiranje koja postavlja reklame na city light i u obvezi je održavati čekaonicu. Nakon što su se Gradu Rijeci još 22. prosinca prošli godine obratili djelatnici te tvrtke, navodeći da city light ne svijetli, nadležna gradska služba kontaktirala je HEP, gdje je potvrđeno da će problem biti riješen u najkraćem mogućem roku. Nažalost, Grad Rijeka u tom dijelu ne može poduzeti ništa više od onoga što već jest.

Što se pak tiče prekopa u Osječkoj ulici i Tizianovoj ulici, komunalni redar će i nadalje pratiti tijek događanja u toj ulici i, ukoliko za to bude potrebe, poduzeti odgovarajuće mjere iz svoje nadležnosti. Ukoliko uočite bilo kakve nepravilnosti u tom dijelu, podsjećamo da o tome izravno možete obavijestiti dežurnog komunalnog redara putem besplatnog telefona 0800 51 00 i to unutar 24 sata ili e-mailom komunalno.dezurstvo@rijeka.hr.

S poštovanjem,
Gradska uprava.

Odgovorite