Poštovani,

kafić Red hot svojom je sve većom terasom u potpunosti blokirao prolaz za pješake u Filipovićevoj ulici. Da bi prošli ulicom moramo se ili penjati po zidiću da zaobiđemo stolice i goste na terasi ili izaći na cestu i ići cestom. Ljudi koji se kreću pomoću hodalica, štaka i sl. ovuda ne mogu proći, kao ni oni u invalidskim kolicima i majke sa bebama u kolicima.
Već sam Vas molila za pomoć u vezi sa ovom temom, priložila sam i fotografije, ali od tada je samo dodano još stolova i, kao sve je u redu. Nije u redu. Pješaci moraju imati omogućen slobodan prolaz ulicom.
lp

teta / 14.09.2022.

Poštovani,

odmah po Vašoj dojavi komunalni redar je obišao ovu lokaciju te vlasnika ugostiteljskog objekta upozorio na nepravilnost u postavljanju terase. Ujedno mu je skrenuo pozornost da će djelatnici Direkcije za komunalno redarstvo u predstojećem razdoblju češće kontrolirati je li terasa postavljena prema utvrđenom Planu lokacija te da će, prema Odluci o komunalnom redu, u slučaju ponavljanja ovoga prekršaja, biti sankcioniran.

Iz priloženog izvatka Plana lokacija Odjela gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem vidljivo je da je terasa formirana na način da omogućava nesmetan prolaz pješaka. U Direkciji za komunalno redarstvo pozivaju Vas da, ukoliko se opisana situacija ponovi, o tome izravno obavijestite njihovog dežurnog djelatnika na besplatni broj telefona od 0 do 24 sata 0800 51 00 ili e-mailom na komunalno.dezurstvo@rijeka.hr.

Prilog:
https://www.mojarijeka.hr/wp-content/uploads/2022/09/Lokacija-br37.png

S poštovanjem,
Gradska uprava.

Odgovorite