Većina telefonskih govornica u gradu ne radi ako su cijele, puno njih je razbijenog, što ekrana, bez slušalice, potpuno pošarane itd.

Čovjek će reći da ih se ne koristi no danas sam vidio u centru opatije kako ih djelatnik T-Coma čisti od grafita s razrjeđivačem a njegov kolega s druge strane mijenja slušalicu.

U Zagrebu u svakom kvartu su ili skinute ili su lijepe, očuvane a ispred kolodvora čak i svijetli kućište.

Jedino u Rijeci je takav grozan stav grada gdje kada god se građanin požali komunalnom ili MO samo odgovori “To je u nadležnosti HT-a, njima se obratite” te niti ne proslijede zahtjev za sanacijom.

Da, u drugim gradovima postoji odgovorna, marljiva i komunalna služba koja doista radi, obilazi teren, te pište zahtjeve HT-u.
Čak i na autobusnom kolodvoru koji je svakom čovjeku koji dođe u Rijeku ogledalo grada, osim ogromne prljavštine i smeća su rupe iz kojih vire žice gdje bi trebala biti govornica i jedna koja ne radi.

Već sam imao tužibabu, iste tematike te ista telefonska govornica u centru grada i nakon 3 godine i dalje nije popravljena, nema slušalicu, razbijena je dok u Zagrebu HT u roku 3 dana od prijave MO Kvartić (bio sam podstanar) je reagirao i popravio govornicu.

Može li se grad malo više angažirati oko ovog slučaja?

10.06.2013.
Poštovani,

Postavljanj i održavanje javnih telefonskih govornica na javnim površinama je isključivo u nadležnosti njihovih vlasnika, a to je tvrtka Hrvatski telekom d.d. Zagreb. Upravo je u tijeku postupak pregovaranja s HT-om oko sklapanja ugovora o korištenju javne površine na području grada Rijeke na kojima su postavljene javne telefonske govornice, a tim ugovorom obvezali bismo vlasnika da govornice održava u funkcionalnom stanju i promptno obavlja popravke nakon uočenih ili dojavljenih oštećenja, čime bi se uvelo više reda u stanje što se tiče oštećanja i čistoće samih uređaja.

S poštovanjem,
Gradska uprava

rzr / 13.12.2016.

Poštovani,
prema Odluci o komunalnom redu, svi vlasnici i korisnici predmeta koji se nalaze na javnim površinama, među kojima su i telefonske govornice, dužni su ih održavati urednima, čistima te u stanju funkcionalne sposobnosti. Neposredno nakon Vaše dojave, komunalni redari obišli su lokacije s telefonskim govornicama te su odgovornim osobama zaduženima za održavanje u Hrvatskom telekomu naložili sanaciju oštećenja. Posebno je naglašena potreba uklanjanja potencijalne opasnosti koju ta oprema predstavlja, s obzirom na zatečeno stanje.
Od Hrvatskog telekoma d.d. zatražit će se uklanjanje svih telefonskih govornica koje nisu u funkciji, a koje su postavljene na javnim površinama. Ukoliko Hrvatski telekom d.d. sam ne ukloni telefonske govornice u roku od 60 dana od dostave poziva na postupanje, to će učiniti Direkcija za komunalno redarstvo na trošak te tvrtke.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite

Kalendar događanja

Izložba
 • 04.12. – 20.12.
 • (00:00)

Izložba fotografija „Krajolici sjećanja u grafitima“ u Exportu

Izložba predstavlja fotografije koje su snimili istraživačica i istraživači koji rade na području bivše Jugoslavije: Roswitha Kersten-Pejanić, Vjeran Pavlaković, Eric Ušić i Kevin Kenjar...

Detaljnije

Predstava
 • 21.11. – 06.12.
 • (23:30)

Online predstava ‘Labirint’

‘Labirint’ je dirljiva životna drama koja publici pruža rijedak uvid u nevjerojatan um čovjeka zarobljenog u društvu koje nije dostatno evoluiralo....

Detaljnije

Izložba
 • 02.12. – 15.12.
 • (17:00)

Izložba “Naturalna semantika” Azre Svedružić i Demirela Pašalića

Naturalna semantika multimedijalna je izložba koja istražuje mogućnost dijaloga između prirode ljudi, prirode djela i prirode...

Detaljnije

Stand-up
 • 05.12.
 • (16:30)

LAJNAP: Samo crnjaci

Ne propustite poslušati crne fore koje su za vas pripremili LAJNAPovci Aleksandar Curać Šarić, Saša Turković, Vlatko Štampar i Goran Vugrinec...

Detaljnije

Predavanje
 • 07.12.
 • (13:00)

Online predavanje Roka Kranjca: Mogu li (društvene) igre mijenjati svijet?

Dizajner, aktivist i novinar Rok Kranjc održat će prvo predavanje u sklopu virtualnog Festivala održivosti - Nova pravila igre...

Detaljnije

Predstava
 • 07.12. – 08.12.
 • (20:00)

Predstava fizičkog kazališta Ivane Peranić „Pusta zemlja“

Nova predstava Ivane Peranić bavi krizom moderne civilizacije i svijesti, automatizacijom društva i kidanjem veza između pojedinca i zajednice...

Detaljnije