Poštovani,

Ako nije zbog nas Riječana barem da se pred turistima ne sramotimo. Do Trsata vode troje stepenica, a nažalost samo se jedne pošteno čiste. Dvoje stepenica (a najdirektnije vode do Trsatske gradine, glavnog cilja turista) čiste se slabo, bolje reći nikako. Jer čišćenje nije samo puhanje i guranje smeća u izrasli korov ili okolo stepenica, nego uklanjanje korova i okolnog raslinja pa tek onda metenje-puhanje. Stepenice sa ulice Račkoga koje idu na Bošket, pa do Čitaonice samo se “propuhuju”, a one koje idu prema Petra Zrinjskog, pa dio do sv Jurja kao da i ne postoje.

Kada ćete konačno pošteno čistiti i gore zanemarene stepenice?!

Nebuloza

nebuloza / 03.07.2023.

Poštovani,
u Komunalnom društvu Čistoća d.o.o. navode da se Trsatske stube čiste prema Programu održavanja čistoće javno-prometnih površina ili, u slučaju potrebe, izvanrednim nalozima nadležnih gradskih službi. Točnije, Trsatske stube Petra Kružića čiste se dva puta tjedno, a dijelovi stuba Bošket i Petra Zrinskog, jednom tjedno. Sva eventualna zaprljanja izvan programom predviđenih termina, uklanjaju se temeljem izvanrednih naloga koji su izdani od stranke nadležnih službi te će ovi lokaliteti biti uskoro očišćeni.
Trsatske stube 4. srpnja obišli su i djelatnici Trgovačkog društva Rijeka plus d.o.o. koji će do kraja tjedna ukloniti nepoželjnu vegetaciju.
Zahvaljujemo Vam na javljanju te ljubazno molimo za razumijevanje.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite