Dobar dan,

danas sam posjetio tržnicu i primjetio da je spomenik Ivanu Zajcu ispred kazališta iznimno prljav od ptičjeg izmeta i vremenskih prilika. Osim toga, vidio sam da i fontana Dušana Džamonje ne radi. Jutros su djelatnici kosili zelenilo i prelijepo je. Ukoliko je strategija Grada da idemo na turizam, a grad je pun turista koji prave vlogove i slikaju se zbog ovoga će na slici ili videu imati nekakvu željeznu kuglu i nekog čovjeka posutog ptičjim izmetom. Hvala unaprijed.

tuzibaba123 / 19.08.2022.

Poštovani,

u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav navode da se spomenik Ivanu Zajcu kod istoimenog Hrvatskog narodnog kazališta, redovito čisti i pere, što je učinjeno i sada. Područje je, kako navodite, često onečišćeno ptičjim izmetom i to zbog činjenice što ih pojedini građani hrane, pa se tu i okuplja veći broj golubova i galebova.

Što se pak tiče fontane, za istaknuti je da je, samo nekoliko mjeseci nakon uređenja trga i fontane, uslijed prodora veće količine vode izazvane vremenskim nepogodama, utvrđeno da je kompletna strojarnica fontane pod vodom, zbog čega je i došlo do prekida rada. Izvođač radova ubrzo je sanirao kvar, ali ne zadugo, jer je opet došlo do prodora vode te je fontana još uvijek nefunkcionalna. S obzirom da je u protekle dvije godine u strojarnici fontane dva puta došlo do poplave, pokrenut je postupak sagledavanja i iznalaženja odgovarajućeg tehničkog rješenja kojim bi se spriječilo ponavljanje njenog potapanja, što je u tijeku.
Stoga Vas, po tom pitanju, ljubazno molimo za strpljenje i razumijevanje.

S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite