Poštovani,

prilikom zadnjeg mog upita o smanjenju polazaka na gradskim linijama Autotroleja od 9.9. nisam bio dovoljno jasan te se ispričavam.

Naime, moj komentar o smanjenju polazaka u voznom redu od 9.9. nije se odnosio na smanjenje polazaka u odnosu na ljetni vozni red od lipnja koji je prethodio, već na školski vozni red (proljetni od 29. 4.), koji je bio još dok je škola trajala. Brojne gradske linije imaju smanjen broj polazaka radnim danom u novom voznom redu od 9.9, u usporedbi s tim voznim redom od 29. travnja, pa sam na to mislio, a ne na ljetni vozni red, što se moglo zaključiti iz mog nepreciznog pitanja.
Molim za komentar zbog čega su se ti polasci u novom voznom redu u usporedbi s travnjem dodatno ukidali, kad navodno ne postoji ni nedostatak ni vozača ni vozila? Zahvaljujem uz još jednom ispriku zbog krivog i nepreciznog formuliranja pitanja iz prošlog mog posta, kojeg možete obrisati da ne bude duplo.

Bet26 / 19.09.2019.

Poštovani,
u Komunalnom društvu Autotrolej ističu kako je broj autobusa angažiranih na gradskim linijama jednak broju autobusa javnog gradskog prijevoza u proljeće ove godine, dok je još trajala prošla školska godina.
Promjena je nastala zbog radova u centru grada i suženja Krešimirove ulice na dionici od Mlake do Brajde.
Zbog prometovanja po jednoj prometnoj traci u svakom smjeru te zastoja u prometu i kašnjenja u vožnji povećano je vrijeme vožnje na svim gradskim linijama koje prolaze navedenom ulicom, budući da po redovnom voznom redu ne bi bili u mogućnosti održati planirani vozni red.
Naime, da je vrijeme vožnje na gradskim linijama ostalo isto, došlo bi do značajnog otklona od voznog reda, što se, nažalost, u vrijeme prometnih špica zna dogoditi i kada nema radova te i u tim situacijama dolazi do nemogućnosti održavanja voznog reda.
Mnogi, nažalost, zanemaruju kako je velika većina linija KD Autotrolej kružna i prolazi kroz centar grada, a obzirom na radove, dolazi do značajnog kašnjenja u dolasku na završna, odnosno početna stajališta.
Slijedom navedenog, povećanje vremena vožnje je neizbježno, jer da je ostalo isto vrijeme vožnje, vozni red bi bio neodrživ.
Nadamo se Vašem razumijevanju.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite