Evo, kao i svake godine iznova! Zbilja mi nije jasno zašto uvijek moram uputiti tužibabu na šljunak na cesti i parkiralištu i škalama, te obraslim škalama Ul. Braće Pavlinića. Ako već nema novca za asfaltiranje privremenog parkirališta kod boćališta, valjda ima Čistoća metle pa da pometu taj šljunak sa ceste, parkinga i škala, i da očiste škale od raslinja, grana, korova. Znam da uvijek reagirate na tužibabu, ali, zar baš mora tako?

dadi12 / 10.11.2020.

Nažalost, do danas ništa od reakcije. A baš jučer ujutro nam je u tu usku uličicu ušao veliki šleper, došao do strepenicc i…..panika! Cijelo parkiralište smo morali isprazniti a on se dva i po sata izvlačio.A taj šljunak je letio na sve strane, jer su mu kotači proklizavali!

Poštovani,

u Komunalnom društvu Čistoća navode kako ove stube i navedeni dio Ulice Braće Pavlinića, nažalost, nisu u redovnom programu čišćenja. Ističu kako do nanosa pijeska dolazi uslijed obilnih kiša i u tom slučaju pristupa se izvanrednom čišćenju, temeljem naloga nadležne gradske službe, kao što će se to učiniti i ovaj put.

Nažalost, detaljnije uređenje ovoga područja nije moguće očekivati u kratkom vremenu, s obzirom da su sredstva za tu namjenu prioritetno raspoređena na druge lokalitete.
Razumijemo Vaše nezadovoljstvo, kao i želju da imamo čist i uredan okoliš. No, aktualna situacija vezana za širenje korona virusa, čemu smo svi izloženi od ožujka ove godine, značajno utječe na pad gospodarskih aktivnosti, a samim tim i na punjenje gradskog Proračuna kojim se osiguravaju sredstva, između ostalog, i za čišćenje grada.

Kako su se mnogi obrtnici i poduzetnici, kao i gospodarstvenici, našli u teškoj situaciji, Grad Rijeka donio je niz mjera kako bi im se olakšalo poslovanje u ovim teškim remenima i sačuvala radna mjesta. Sve to, kako je prethodno već navedeno, znatno utječe na prihodovno, a samim tim i rashodovnu stranu Proračuna, jer se u ovim okolnostima mijenjaju i prioriteti i zadani planovi.
Stoga Vas ljubazno molimo za strpljenje i razumijevanje, u nadi da će nam iduća godina donijeti boljitak u svakom pogledu, prvenstveno zdravlje, kako bi i Grad u svakom segmentu mogao normalno poslovati i ispunjavati obveze prema svojim građanima.

S poštovanjem,
Gradska uprava.

Prošlo je tri mjeseca od ove tužibabe, i potpuno mi je neshvatljivo da do sada Čistoća nije našla jednu metlu i jednog radnika da taj šljunak pomete!!!??? A stanje je sada puno gore! Pa, zbog čega plaćamo tolike komunalne naknade???

Poštovani,
u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav i Komunalnom društvu Čistoća ističu da je i u prethodnom odgovoru u ovoj rubrici na istu temu navedeno da stube i spomenuti dio Ulice braće Pavlinić nisu u redovnom programu čišćenja, već se održavaju isključivo temeljem naloga Direkcije zajedničke komunalne djelatnosti. Stoga je izvanredno je čišćenje, temeljem naloga Direkcije obavljeno krajem studenoga prošle godine. Kao i u prethodnom slučaju, Direkcija zajedničke komunalne djelatnosti i ovaj put izdala je nalog prema kojemu je Komunalno društvo Čistoća pristupilo izvanrednom čišćenju navedenih stuba i dijela Ulice braće Pavlinić.
Navedenu lokaciju obišli su i komunalni redari koji su također nadležnim službama proslijedili nalog za čišćenje i uklanjanje nepoželjne vegetacije.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite

Kalendar događanja