Iz ulice Corrada Ilijassicha svakodnevno izlaze kamioni iz pogona PIK mljekare na početku ulice.
Međutim, vrlo često na mjestu gdje bi trebao izaći kamion parkirani automobili na rub prometnice i kamioni ne mogu izaći. Kamioni, tj šleperi tako moraju trubiti jer ne mogu toliki luk zakrenuti i ne mogu proći od parkiranih vozila.

Društvene mreže su prepune nezadovoljnih građana, vozača, stanara koji stalno moraju trpiti trubljenje, slika u zadnjih nekoliko tjedana.
Ako ne trube, vozači kamiona čekaju po sat vremena prometnog redara i pauka istovremeno blokirajući sav promet odnosno građane.
Što je najgore, vrlo često stanar pomakne auto samo da taj kamion može proći i opet ga parkira pa ga opet za par sati premješta kada počne trubljenje.

Navedeno mjesto uopće nije označeno dovoljno (ili nikako) znakom zabrane parkiranja, tj znak zabrane se nalazi tek iza spornog dijela ulice. A drugi je montiran na stup koji se ni ne uočava, skroz je uz rub,, s jedne strane isti stup ima znak pješački a s druge zabrane parkiranja pa ili se jedna strana vidi ispravno ili druga.

U komentarima piše da se PIK više puta obraćao gradu da se problem riješi ali da grad nije ništa poduzeo.
Još komentari vozača navode da im semafor od pješaka često zakači prikolicu jer viri na cestu pa im ošteti lim.

Može li Grad označiti žutom bojom (kao na nekim drugim mjestima u gradu) da se ne parkira na navedenom djelu prometnice?
(slika primjera u prilogu)

Može li grad na stup semafora (ili nakon njega) staviti uočljiv znak zabrana parkiranja i dopunsku ploču “Izlaz kamiona”?

Nevezano za ovo, u Manzonijevoj su cijeli dan parkirani automobili pa vozači kamiona za dostavu u objekte tržnice ne mogu ni parkirati ni pristupiti, a na početku ulice piše da je samo za dostavu. Slika u prilogu.

vilijam / 02.04.2020.

Poštovani,
temeljem Vaše prijave izvršen je izvid na terenu te je zaključeno da ste točno naveli probleme koji se javljaju pri izlasku kamiona iz dvorišta PIK-a i njihovom uključivanju u promet. Zbog vrlo kratke dvosmjerne dionice ulice Corrado Illiassich, vertikalna signalizacija bila je postavljena na mjestima gdje je to bilo moguće, ali i dalje obavlja svoju funkciju. Zakonom o sigurnosti prometa na cestama zabranjeno je svako parkiranje i zaustavljanje u zoni raskrižja, no u cilju sprečavanja nepropisnog parkiranja označiti će se isprekidana žuta crta uz južnu stranu ulice kako je i sugerirano.

Uzimajući u obzir trenutnu izvanrednu situaciju koja je uzrokovana pandemijom korona virusa, aktivnosti prometnog redarstva se odvijaju u smanjenom obimu, no redari postupaju po svim prijavama kada se radi o ometanju ili ugrožavanju prometa, zatvaranju drugih vozila ili ulaza u garažu i dvorište te parkiranju na mjestima rezerviranim za vozila osoba s invaliditetom. Tijekom proteklih petnaest dana u Manzonijevoj ulici je izdano 20 mjera protiv vozača koji su ometali promet, odnosno nisu ostavili dovoljnu širinu prolaza za druga vozila. No, isto tako, Manzonijeva ulica je trenutno bez prometa, osim vozila gradilišta i opskrbe, stoga se i parkiranje stanara zbog opće situacije načelno tolerira, osim iznimki koje bitno ometaju promet i kojima je već izdana mjera.

S poštovanjem,
Gradska uprava

Odgovorite

Kalendar događanja