Poštovani,

14. ožujka ove godine objavljen je tekst o opasnom pješačkom prijelazu u Ulici Riva i smanjenoj vidljivost semaforske lanterne na sjevernoj strani kolnika. Naime, semaforska lanterna koja je na sjevernoj strani kolnika često nije vidljiva zbog vozila većih gabarita, kao što su kamioni, dostavna vozila i autobusi, a korisnici koji se u smjeru zapada kreću desnom prometnom trakom, ne vide semaforsku lanternu sa desne strane kolnika. Predloženo je i da se semaforska lanterna postavi na postojeći semaforski stup u smjeru zapada, s obzirom da u smjeru istoka semaforska lanterna već postoji. Tekst je dostupan i ovdje: https://www.mojarijeka.hr/reciglasno/potencijalno-opasni-pjesacki-prijelaz/

Nakon objave, 22.3 dobiven je odgovor od Gradske uprave koji glasi: “Poštovani, u Trgovačkom društvu Rijeka plus d.o.o. zahvaljuju Vam na ukazivanju na opisanu situaciju. Djelatnici nadležne službe ovoga Društva obišli su navedenu lokaciju, nakon čega je odlučeno da će se tu postaviti dodatna semaforska lanterna.”

Do današnjeg dana semaforska lanterna nije postavljena, iako je “odlučeno da će se tu postaviti dodatna semaforska lanterna.” Gdje je zapelo? Zašto semaforska lanterna idalje nije postavljena? U Adamićevoj ulici je veći broj semaforskih lanterni koje ne rade (blinkaju žuto svjetlo) – premjestite jednu lanternu iz Adamićeve Ulice na semaforski stup u Ulici Riva u smjeru zapada i problem je riješen.

Nadam se da će nakon ove poruke lanterna biti postavljena žurnim postupkom, s obzirom da je spomenuti pješački prijelaz definitivno najfrekventniji i najopasniji, uz onaj kod Žabice.

S poštovanjem

Marko111 / 03.07.2024.

Poštovani,
vjerujemo da ste imali priliku uvjeriti se kako je semaforska lanterna na ovoj lokaciji postavljena, čime će se nedvojbeno povećati sigurnost svih sudionika u prometu. U ovom konkretnom slučaju, navode u Rijeka plusu d.o.o. nije u pitanju nemar, već propisana procedura po kojoj se nabavlja sva potrebna, pa tako i semaforska oprema, što pak zahtijeva vrijeme.
Zahvaljujemo Vam na suradnji i razumijevanju.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite