Kako se montira novi semafor u Liburnijskoj ulici, odvojak prema HPT-u, zanima me koliko košta taj novi semafor, hoće li se namjestiti da ne pali bespotrebno crveno kada nema vozila iz bočnog smjera i pješaka?

Zanima me i koliko su koštali novi semafori u Liburnijskoj prije stadiona jer tih natječaja nema na poslovnim-sustavima i tko ih je postavio?

Može li se dodati strelica na Kantridi za stadion jer po ljeti nekada treba čekati više od minute da se može skrenuti lijevo?

Gdje je nestala semaforska oprema s Rujevice kod Spara jer je prije rotora tamo bio novi semafor, je li negdje montirana?

zdravko-herbiko / 14.08.2020.

Poštovani,
u Rijeka prometu navode kako se radovi na raskrižju Liburnijske-odvojak HT-a, kao i na raskrižjima Liburnjska-Pionirska i Liburnijska-Vere Bratonje, izvode u sklopu ITU projekta „Jačanje sustava javnog prijevoza“, projektna aktivnost „Pametni semafori“ koju vodi Grad Rijeka. Budući da su radovi u tijeku, a izvođač je tvrtka Peek promet, točan obračun utrošenih sredstava biti će poznat po završetku.
Vezano za upit može li se dodati strelica na Kantridi za Stadion u Rijeka prometu ističu da je ocjenom ukupne prometne situacije na raskrižju Liburnijska-Pulska-Istarska utvrđeno da dodatna zelena strelica sa rezerviranom fazom zelenog svjetla nije potrebna.
Oprema s raskrižja Rujevica demontirana je i pohranjena na skladištu Rijeka prometa, Službe za održavanje semafora na Srdočima.
S poštovanjem Gradska uprava.

niste mi odgovorili na pitanje;

Hoće li semafor kod HPT-a imati pješačka tipkala i da se crveno pali samo kada se pješak najavi i nekakav senzor iz bočnog smjera jer se sada pali non-stop a rijetko kada pješak ili vozilo prelazi?

Zašto na poslovnim sustavima nema tog natječaja, niti javnog, niti bagatelne nabave, ničeg, https://www.poslovni-sustavi.hr/?s=semafor
Htio sam vidjeti koliko tvrtki osim Peek promet (koji valjda ima kontroverzni monopol jer su svi semafori u Rijeci njihovi) javio i kolika je procijenjena te ugovorena vrijednost te modernizacije i postavljanja?

Zašto se nije iskoristila postojeće LED lanterne s Rujevice, već skupljaju prašinu u vašem skladištu?

Koliko je plaćena jedna semaforska lanterna kojih sve tipova kod postave na navedena raskrižja?

Poštovani,
semafori će na ovoj lokaciji raditi po novom programu i signalnim planovima, uvažavajući budući promet iz područja novog trgovačkog centra, a bit će opremljeni svom opremom, uključujući i pješačka tipkala.

Postupak javne nabave proveo je Grad Rijeka kao naručitelj, što znači da tvrtka Poslovni sustavi u tome nije sudjelovala. Ugovorena vrijednost posla je 2.335.182,75 kn bez PDV-a.

Oprema demontirana sa raskrižja Rujevica, pohranjena na skladištu Rijeka prometa, koristi se za pričuvne dijelove na održavanju semaforskog sustava. Eventualno instaliranje dijelova navedene opreme, radi zamjene stare, bit će usklađeno s planovima Grada Rijeke za 2021. godinu.

S obzirom da su radovi u tijeku, navode u Rijeka prometu d.d., plaćanje opreme, pa tako i semaforskih lanterni, uslijedit će nakon njenog instaliranja.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite

Kalendar događanja

Izložba
 • 24.10. – 23.01.
 • (10:00)

“51000 Balthazargrad” u riječkom MMSU-u

U Rijeci se otvara velika, vesela i šarena izložba koja će razgaliti srca malih i velikih posjetitelja, svih koji poštuju srce i izumiteljski nerv nezaboravnog Profesora Balthazara...

Detaljnije

Festival
 • 26.11. – 29.11.
 • (18:00)

Međunarodni studentski filmski festival STIFF

STIFF se od 26. do 29. studenog održava u Art-kinu te prvi put i online. Gledatelji iz cijelog svijeta moći će pogledati 40 filmova iz 20 zemalja...

Detaljnije

Koncert
 • 26.11. – 27.11.
 • (19:30)

Večer ruske glazbe – „Musorgski, Prokofjev, Čajkovski“

Simfonijski koncert “Musorgski, Prokofjev, Čajkovski” izvodit će se dvije večeri za redom, s tim što će prve biti dodijeljena i nagrada publike...

Detaljnije

Predstava
 • 26.11. – 29.11.
 • (19:00)

Periskop Outro donosi novocirkusku predstavu „Salto Mortale“

Novocirkuska predstava „Salto Mortale“ u Exportu će se izvesti tri puta, u 19, 20 i 21 sat, u sklopu Festivala suvremenog plesa i novog cirkusa – Periskop 2020 ...

Detaljnije

Projekcija
 • 01.12. – 07.12.
 • (17:00)

Riječka premijera filma “Kumek” Darija Juričana

Film o kojem govori cijela Hrvatska konačno stiže na veliko platno Art-kina, 1. prosinca u dvostrukom terminu prikazivanja....

Detaljnije

Predstava
 • 21.11. – 06.12.
 • (23:30)

Online predstava ‘Labirint’

‘Labirint’ je dirljiva životna drama koja publici pruža rijedak uvid u nevjerojatan um čovjeka zarobljenog u društvu koje nije dostatno evoluiralo....

Detaljnije