Poštovani,

06.01.2020. sam Vam pisao vezano uz kratko trajanja zelenog svjetla na semaforu na raskrižju Vinka Benca i Franje Čandeka. Odgovor je bio da će se nešto riješiti u toku te godine. Sad je prošlo 3 godine, ništa se nije napravilo, a u međuvremenu se zatvorila za promet ulica Rikarda Benčića pa je ovo sada još teža situacija. Molim za riješenje! Semafor traje dovoljno da prođu 3 auta, a promet je peterostruko veći. Hvala!

tuzibaba123 / 27.12.2022.

Poštovani,
u Trgovačkom društvu Rijeka plus d.o.o. ističu kako, u prometnom smislu, tokovi na ovom raskrižju zasigurno jesu promijenjeni, kao što je u posljednjih 20 godina znatno povećan i broj automobila na prometnicama.
Prometovanjem kroz Ulicu Vinka Benca korisnici krate put dalje prema Zvonimirovoj, a trenutačno se tim pravcem brojni vozači češće koriste zbog radova na raskrižju Zvonimirove i Ulice Rikarda Benčića koja je trenutačno zatvorena.
Ovaj semafor koristi tehnologiju starijega datuma, a čim se osiguraju financijska sredstva za zamjenu stare semaforske opreme koja su znatna, može se realizirati zamjena postojećih signalnih programa prema kojima radi navedeni semaforski uređaj i prilagoditi stvarnom stanju i prometnim tokovima na terenu. Za istaknuti je kako Rijeka ima čak 80 semaforiziranih raskrižja, a već niz godina razvijamo i jedini pametni prometni centar u Hrvatskoj, odnosno sustav automatskog upravljanja prometom (AUP) koji za cilj ima optimalno vođenje prometa u zadanim uvjetima te smo zaista svjesni prometnih problema koje opterećuju naše građane i smatramo to jednim od prioriteta u daljnjim ulaganjima i projektima koje planiramo.
Zbog svega navedenog u Rijeka plusu ljubazno mole za strpljenje i razumijevanje.
S poštovanjem, Gradska uprava

Moje pitanje bilo zašto se ništa nije napravilo još 2020.godine kada ste mi odgovorili da je to tada u planu.

Odgovorite

Kalendar događanja