Poštovani,
Danas čitam u novom listu http://novilist.hr/novilist_public/Vijesti/Rijeka/Zapusteni-plato-ispred-robne-kuce-na-G-Vezici-Oko-djece-smece-i-staklo-cak-i-sumnjive-epruvete?meta_refresh=true
kako se dijelovi grada ne čiste, kako su zapušteni, kako se reagira tek kad građani urgiraju ili se javno požale da su im kvartovi užasno zapušteni, da se ne čiste itd., konkretno u prilogu radi se o G. Vežici, na platou ispred Robne kuće Brodokomerc.

Kako živim tamo mogu potvrditi da Čistoća u tom dijelu kvarta se pojavi cca 2 x godišnje i to kad treba pokositi i to sve pokupiti (a i o tome bi se dalo napisati štošta)

Da zaključim i postavim pitanje.

Zaključak: Grad Rijeka je iznimno prljava osim Korza koji nije centar svijeta i u kojem najmanje stanovnika živi, svi ostali dijelovi grada/kvartovi su iznimno prljavi i neodržavani u pogledu Čistoće, Čistoću sa radnicima vidjeti u nekom kvartu da čiste, pa prije bi se dobilo na lutriji nego to doživjeli. Rijeka Prijestolnica kulture, iskreno mene je sram da se tako nazivamo.

Pitanje: U kojim dijelovima grada/kvartovima je propisan redovni režim čišćenja ili se stihijski čisti nakon intervencije građana i ako je tako zašto je tako?

Riječanin

Rijecanin / 13.03.2019.

Poštovani,
prije svega treba reći da Komunalno društvo Čistoća, prema Planu čišćenja koji se izrađuje u suradnji s gradskom upravom, čisti isključivo javne površine, dakle površine u nadležnosti i vlasništvu Grada. Iako razumijemo Vaše nezadovoljstvo, za istaknuti je da lokalitet na Vežici na koji upozoravate nije u nadležnosti Čistoće, već vlasnika te površine i objekta. Kao što i sami znate, neodgovorni pojedinci na toj lokaciji neprestano stvaraju nered i onečišćuju okoliš, što svakako treba prijaviti nadležnom Komunalnom redarstvu na daljnja postupanja putem besplatnog broj telefona Dežurnog centra 0800 5100 u vremenu od 00-24 ili putem e-maila komunalno.dezurstvo@rijeka.hr, kako bi se spriječilo ponavljanje takvih situacija. Prema Planu čišćenja, ulice Franje Belulovića i Braće Stepčića pometaju se jednom tjedno. Povremeno se, u skladu s nalozima, poduzimaju i izvanredna čišćenja.
Košnja i drugi radovi na zelenim površinama izvode se temeljem godišnjeg Plana ovog Komunalnog društva, nekoliko puta godišnje.
Vjerujemo da ćete se složiti kako se čistoća grada ogleda kroz njegovo održavanje, ali i kroz ekološku i građansku svijest pojedinaca koji žive u gradu. Slažemo se s Vama kako uvijek ima prostora za unaprjeđenja, posebice kada je u pitanju čistoća grada, za što nije odgovorno samo komunalno društvo, već svaki pojedini građanin koji savjesnim postupanjem pridonosi njegovom ljepšem i boljem izgledu.
U svakom slučaju, zahvaljujemo Vam na javljanju i konstruktivnim kritikama.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite

Kalendar događanja