Poštovani,

Kako možemo svjedočiti po internetu, (http://www.fiuman.hr/tvrtka-rijeka-plus-poslala-opomenu-na-iznos-od-000-kn-te-prijeti-kamatama-i-ovrhom/) gradska tvrtka Rijeka plus poslala je mnogim korisnicima opomene za ne plačanje duga u iznosu od 0.00 kn. Uključujući i meni. Neznam kakav je to način s obzirom da navedeni iznos nisam mogao podmiriti jer 0.00 kn. Lako što su oni potrošili novce za poslati sve te opomene i što navodno njima “sustav” ne radi, nego da nakon godinu dana ne bi došla ovrha da dug nije podmiren. Moguće je da je dug na neke glupe 3 decimale (0.008 kn, a račun se piše na 2 decimale i onda to ispadne 0.00 kn ). Taj slučaj mi je poznat iz jedne druge firme gdje su korisnici imali problema s time. Molio bih da se vidi što je s tim navodnim dugom za koji nas Gradska tvrtka Rijeka plus tereti. Također mislim da nije uredu da se takve stvari slati korisnicima pa onda ako prođe prođe.

cyberx / 25.02.2020.

Uplati jednu kunu po tom računu, isprintaj par kopija uplate i neka se onda oni gombaju sa tim uplatama a ti imaš dokaz da si platio i preplatio svoj “dug”.

P.S. nisam niti odvjetnik niti računovođa pa koristite ovaj savjet na svoju odgovornost.

Hvala, mislim da će to biti i najsigurniji način jer ne želim da mi u dogledno vrijeme dođe neka agencija za potraživanje na vrata zbog 0,00 kn duga. Hvala

Poštovani,
zahvaljujemo Vam na javljanju te Vas obavještavamo kako je do nastale situacije, nažalost, došlo zbog sinkronizacije dva informatička rješenja.
Također, ovim putem, svim korisnicima kojima je dostavljena opomena u iznosu od 0,00 kn, Rijeka plus upućuje svoje isprike, uz zamolbu da dostavljenu opomenu zanemare, a s obzirom da prema njima nema nikakvih potraživanja, kao što je i vidljivo iz dostavljene opomene.
Zahvaljujemo na razumijevanju.

S poštovanjem,
Gradska uprava

Hvala na odgovoru. Ja sam ipak uplatio jednu kunu kako bi se izbjegli dodatni problemi. Pa neka oni odlučuju što će s time.

Odgovorite