Zašto rasvjeta u podvožnjaku Žabica ne radi već godinu dana?
Ja sam 2019. napisao tužibabu da ne radi rasvjeta, promijenilo se dosta žarulja i par mjeseci (od prosinca 2019. do kolovoza 2020) je radila punim intezitetom (danju i noću).
Nije problem u žaruljama jer je tih par mjeseci bio osvjetljen kao Betlehem.
Od kolovoza 2020. rasvjeta u podvožnjaku je krepala.
U potpunom je mraku, vozači nisu sigurni, ulaze u potpuno mračno područje i ako je unutra tamno vozilo koje je zaboravilo uklj svjetla, može doći do sudara.
Svi ostali podvožnjaci u Rijeci su bolje održavani, rasvjeta u njima je savršena.

Dok sam se šetao nedavno sam vidio radnike s odorama Rijeka prometa da ulaze stepenicama kraj pločnika u “utrobu” podvožnjaka.
Ja čisto sumnjam da su sve žarulje istodobno prestale raditi i da je vjerojatno neki osigurač ispao.

Pisao sam i na portalu “OKO” gdje mi je odgovoreno prije 2 mjeseca od Energa da će preko noći to popraviti.
Prošlo opet par mjeseci i ništa.

Osim toga, tuneli na zaobilaznici se često peru.
Nedavno su bili tuneli preko noći zatvoreni jer su se prali pod pritiskom, nakon pranja brojni tuneli su puno svijetliji i nema čađe po zidovima.

Zidovi pothodnika Žabica su prepuni čađe? Zanima me kada su zadnji put prani?

Može li se zamoliti Javnu vatrogasnu postrojbu Rijeke (kojoj je osnivač Grad), da jedan dan, u noćnim satima (noćno dežurstvo) imaju vježbu i sa vozilom isperu zidove podvožnjaka?

To bi bilo besplatno, a vatrgoasci bi imali vježbu.

Zašto JVP nema Facebook stranicu i kada će je dobiti?
Sve ostale JVP diljem hrvatske imaju službenu stranicu na kojoj se hvale svojim uspjesima i radom, dok naš Grad nema, pa čak nije htio platiti ni prekovremene sate nakon potresa u Slavoniji. Kako je to završilo?

D-K / 09.07.2021.

Poštovani,
zahvaljujemo na Vašem upitu te Vas ovim putem obavještavamo kako je rasvjeta u podvožnjaku Žabica isključena zbog kvara na napojnom kabelu koji je uzrokovao i zapaljenje kabela, te su intervencijom vatrogasaca spriječena i veća oštećenja.
Obzirom da je za sanaciju kvara na kabelu koji napaja rasvjetu potrebno zatvoriti promet na dijelu državne ceste D8 u podvožnjaku, u tijeku je ishođenje suglasnosti Hrvatskih cesta za uspostavom privremene regulacije prometa na tom dijelu, te će se po dobivanju suglasnosti pristupiti sanaciji kvara.
Vezano za pranje zidova, molimo Vas da se zahtjevom obratite Hrvatskim cestama, poslovnoj jedinici Rijeka na adresi Nikole Tesle 9 putem telefona 213 – 264 ili e-maila: erik.karuza@hrvatske-ceste.hr, obzirom da dionicom državne ceste D8 koju spominjete, upravljaju Hrvatske ceste.

S poštovanjem,
Gradska uprava

Odgovorite

Kalendar događanja

Izložba
 • 27.07. – 27.09.
 • (20:00)

Međunarodna skupna izložba ’90e: Ožiljci’ i samostalna izložba Sandra Đukića i Bojana Salaja

Otvorenje dviju izložbi u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka održati će se u utorak, 27. srpnja 2021. od 20 sati....

Detaljnije

Izložba
 • 06.07. – 30.07.
 • (20:00)

Izložba Mislava Lešića Realizam ćorava sokaka u Galeriji Kortil

U utorak 6.7. u 20 sati Galerija Kortil otvara izložbu Mislava Lešića Realizam ćorava sokaka, a za sve zainteresirane izložba će ostati otvorena kroz cijeli 7. mjesec....

Detaljnije

Koncert
 • 31.07.
 • (16:00)

On the Terrace Open Air – party elektronske glazbe

Po uzoru na europske i svjetske trendove po prvi puta se održava „On the Terrace Open Air“, koncept koji obuhvaća glazbu, vizualnu umjetnost te ugostiteljski sadržaj na povijesnoj lokaciji kao što je Trsatska gradina....

Detaljnije

Izložba
 • 02.08. – 14.08.
 • (17:00)

Jednog dana život će biti lijep

U ponedjeljak, 2. kolovoza u Galeriji Kortil (Strossmayerova 1) bit će otvorena audio-vizualna izložba “Jednog dana život će biti lijep” Barbare Matejčić i Ane Opalić, a koju ćete moći posjetiti sve do 14. kolovoza....

Detaljnije

Koncert
 • 07.08.
 • (21:30)

Tedi Spalato i Ante Gelo na Gradini

Tedi Spalato i Ante Gelo nastupiti će na Trsatskoj gradini u subotu 7. kolovoza u sklopu 16. Ljeta na Gradini....

Detaljnije

Koncert
 • 13.08.
 • (21:30)

Natali Dizdar na Trsatskoj Gradini

Natali Dizdar i njezin bend nastupit će na prekrasnoj Trsatskoj gradini gdje će izvesti svoje najveće hitove i okupljenima prirediti brojna glazbena iznenađenja....

Detaljnije