Poštovani,

ponavljam pritužbu od prosinca 2022.

Psi u dječjem parku

Riječ je i dalje o parku u ulici Bogomira Ćikovića Marčeva, nasuprot hostela Češka beseda na gornjem Zametu.

Naime, iako smo vlasnike pasa i sami molili da doista nije u redu da sa psima dolaze u park i to isključivo iz higijenskih razloga neki i dalje nažalost ignoriraju zamolbe.
Doista je teško shvatiti zašto je nekima problematično razumijeti da time izravno mogu ugroziti zdravlje nečijeg djeteta zbog izmeta koji pronalazimo u travnjaku i šljunku.
Naime, jako je puno namlađih i tek nekoliko godina starosti koji vole naravno rade ono što je normalno u parku, trče i igraju se na tih nekoliko kvadrata travnjaka i šljunka.

Među nama roditeljima ima i vlasnika pasa koje ne dovodimo u park upravo iz tih razloga.

Stvarno nije namjera da se ljude novčano kažnjava, pa vas molimo da pokušate vi lijepom i razumnom riječju i zamolbom kao osobe sa nekim autoritetom utjecati na te nesavjesne građane i nažalost naše susjede. Vlasnici pasa u park dolaze uglavnom kada djece nema u parku u jutarnjim satima od 7 do 8, te u večernjim nakon 22 h.

Hvala!

Tužaković / 05.07.2023.

Poštovana,
kao što je naglašeno i u prethodnom odgovoru na Vaše prvotno pitanje na istu temu, nadležne službe doista ulažu maksimalne napore kako bi se problem nepropisnog dovođenja pasa na dječja igrališta i parkove sveo na najmanju moguću mjeru. Postupanje neodgovornih vlasnika pasa koji svoje kućne ljubimce izvode na za to nepredviđena mjesta, u ovom slučaju park, a pri tome još niti ne počiste za njima nakon obavljanja nužde, nedvojbeno je odraz njihove osobne nekulture. U Upravnom odjelu za komunalni sustav i promet slažu se da se takvo ponašanje očito može spriječiti jedino novčanim kažnjavanjem neodgovornih poijedinaca. Međutim, već smo ranije pojasnili s kakvim poteškoćama se komunalni redari susreću tijekom nadzora. Bez obzira na sve navedene probleme u vezi s tim, Komunalno redarstvo je napravilo plan obavljanja nadzora na prioritetnim lokacijama kojih je više od pedeset, kao što su parkovi, dječja igrališta, pješačke zone, okoliši škola i dječjih vrtića i slično, a koje se svakodnevno pojačano nadziru. To svakako uključuje i park Bogomira Ćikovića Marčeva.
U međuvremenu će se izdati nalog za izvanredno čišćenje ove lokacije.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite