Da li se može znati trenutno stanje gradske blagajne. Građani ovog grada pune riječki proračun, pa bi bilo normalno za očekivati da i znamo s koliko novca raspolažemo i gdje se troši.

Dakle , s koliko točno novca grad Rijeka trenutno sad raspolaže.

Pozdrav!

LPRI / 05.04.2013.

nula!boldano i podcrtano! neki dan sam pričao sa jednim zaposlenikom u gradu rijeci. i čovijek kao u šali kaže para nemamo ali ćemo to reć poslje izbora.pametnom dosta

Ispravite me ako griješim, ali nije li proračun zapravo nekakvo predviđanje koliko će sredstava u narednoj godini doći u Grad, a koja će onda Grad raspodijeliti? Što znači da ako, na primjer, očekujemo u 2020. godini imati milijardu kuna, onda ćemo predvidjeti da ćemo tih milijardu kuna i investirati u određene projekte. Tako da, zapravo, u blagajni nikad ni ne bi trebalo biti posebno puno novca, ili barem ja to tako shvaćam?

Može se vidjeti koja je dinamika punjenja proračuna, tj. ta predviđanja i planovi koji se rade početkom godine imaju stavke “prihodi” i “rashodi” koje bi se trebale moći pratiti. Sigurno se može pogledati stanje na dan npr. 31.03. i vidjeti npr. koliki postotak sredstava za održavanje cesta je već iskorišten, da li je to više ili manje od predviđenog za ovo razdoblje, koliko ostaje za ostatak godine, itd itd. Isto tako, koliki su ostvareni prihodi od npr. najamnina poslovnih prostora, da li su manji ili veći od predviđenih, i tako dalje za sve stavke.

Poštovani,

Grad Rijeka je za 2013.g. planirao svoj proračun u iznosu 834.600.000 kuna. U što se ta sredstva namjeravaju potrošiti može se vidjeti iz Proračuna Grada Rijeke za 2013.g. koji se nalazi na stranicama http://www.rijeka.hr.

S poštovanjem,
Gradska uprava

Pa to svatko može vidjeti ili ja ne razumijem Vas ili vi mene?

Odgovorite

Kalendar događanja