Već duže vrijeme gledam kako je prometni znak odn. putokaz koji se nalazi na Škirinjama, odn. prije rotora kad se izlazi iz garaže Mercatora, išaran sa sprejem i ne pitam se zašto su to “pametnjakovići” učinili, ali se pitam zašto odgovorni koji održavaju znakove nisu putokaz očistili i vratili u prvobitno stanje.
Zar ne postoji neka kontrolirana i uhodana ophodnja i kontrola prometnih znakova, putokaza i semafora ili se čeka da svjesni građani postave jedno takvo pitanje. Žao mi je što neki naši mlađi sugrađani rade takve nepodopštine i nadamo se da će se i to promijeniti, ali bez kontinuirane akcije, edukacije i sl. akcijama, mislim da neće, a do tada, neka službe odgovorne za održavanje rade svoj posao.

Priloženi dokumenti

Rijecanin / 17.10.2011.

Poštovani uredniče,
želim se zahvaliti što uredno pratite naša prigovore i upućuje te na prava mjesta.

Poštovani,

išarana prometna ploča koja se nalazi kod rotora na Škurinjama ne može se očistiti i bit će zamijenjena novom, koja je naručena. Budući da se ne radi o standardnom prometnom znaku, već o ploči koja se radi po narudžbi, potrebno je desetak dana da se ona izradi i postavi.

Također moramo reći da Služba održavanja semafora Rijeka prometa brine o semaforskom sustavu u gradu i svakodnevno obilazi sva semaforizirana raskrižja i otklanja kvarove. Organizirana je i tjedna ophodnja prometnih znakova, no s obzirom da se radi o 400 km cesta koje Rijeka promet održava na području grada, nažalost svaku pojedinu ulicu nije moguće kontrolirati tako često. Zbog toga se povremeno i dogodi da neke nedostatke službe Rijeka prometa ne uoče odmah.

Nažalost, svakodnevno smo svjedoci vandalizma, što se posebno odnosi na prometnu signalizaciju. Gotovo svakodnevno Rijeka promet dobiva informacije o novim oštećenjima ili uništenju prometnih znakova. Na to se troše značajna sredstva, zbog čega službe i ulažu velike napore da se oštećena prometna signalizacija što prije popravi. Slažemo se s Vama da jedino stalna edukacija mladih kroz sustav školovanja ili kroz roditeljski odgoj može pozitivno utjecati na ove negativne pojave.

Zahvaljujemo na Vašoj primjedbi.

Poštovani,
u nedjelju sam obišao prometni znak koji je bio išaran i gle čuda, isti je zamijenjen novim 🙂 i zbog toga se jako veselim. Hvala na reagiranju i poduzetim radnjama.

Odgovorite