Poštovani,

ovim putem želim odgovornima skrenuti pozornost na loše stanje kolinika i nedostatak odgovarajuće prometne signalizacije u Strossmayerovoj ulici.

Navedena ulica je vrlo često zakrčena nepropisno parkiranim automobilima (često parkiranim uz pješački prijelaz što dodatno ugrožava pješake), a kolnik je u vrlo lošem stanju (uleknuća, “zakrpe”, šahte itd.).

No ono zbog čega pišem je relativno lako popraviti, a puno doprinosi sigurnosti prometa. Naime, u ovoj ulici od kućnog broja 11 (zgrada “Konstruktora”) pa do kbr. 1 (HKD) nema horizontalne prometne signalizacije! Na tom potezu je smještena i autobusna stanica (također neoznačena) a vozači nekako po navici voze u dvije trake, iako nisu vidljive. S dolaskom turista, a zbog nedostatka crta na cesti, često se mogu vidjeti neoprezna prestrojavanja i obilaženja koja rezultiraju dodatnom gužvom i nervozom. Mislim da najmanje (ujedno i najjeftinije) što se može učiniti je iscrtati horizontalnu prometnu signalizaciju na navedenih stotinjak metara prometnice.

S nadom da će ova tužibaba pronaći svoj put do mjerodavnih,

lijep pozdrav svima na portalu!

Fran_Supil / 20.05.2011.

Znam gdje je ovo, pretpostavljam da ovo gdje su parkirani automobili je dio iza “tunela”. Vjerojatno se ne može obojati po danu, a po noći je manja gužva pa će jedne noći nadležni to obojati.
Ja sam tako prijavio nešto u Osječkoj, tj. pješačke prijelaze prije par mjeseci da su izlizani, rekli su da će jedne noći obojati jer je opterećenje po danu preveliko, no evo kraj petog i sada je potpuno nestao.
Nadam se da ćeš ti čekati manje.

Uputili smo pitanje, no kako je petak, ono ce do odgovornih doci u ponedjeljak.

Poštovani,
slažemo se sa Vama da prometno stanje u Strossmayerovoj ulici nije zadovoljavajuće. Što se tiče velikog broja parkiranih vozila, možemo reći da naši prometni redari redovito obilaze Strossmayerovu ulicu i sankcioniraju nepropisno parkirana i zaustavljena vozila koja ugrožavaju sigurnost drugih sudionika u prometu. Tako je tijekom ove godine u Strossmayerovoj ulici izdana 91 obavijesti o počinjenom prekršaju nepropisnog parkiranja s novčanom kaznom, te 33 naloga za premještanje vozila “pauk” službi “Rijeka prometa”.

Također, što se tiče neoznačene autobusne stanice, Rijeka promet d.d. obnovit će njenu oznaku kod Hrvatskog kulturnog doma.

Nažalost, po pitanju uistinu lošeg stanja kolnika i nedostatka prometne signalizacije, moramo reći kako Grad Rijeka nije u mogućnosti intervenirati, budući da je održavanje ove ceste u nadležnosti Hrvatskih cesta. Zato Vam svakako savjetujemo da im se sa svojim prijedlogom obratite na Hrvatske ceste d.d. Ispostava Rijeka, Nikole Tesle 9/9, tel. 213 260, a e-mail odgovorne osobe je: matija.glad@hrvatske-ceste.hr.

Za Vašu informaciju, na pitanje o održavanju riječkih prometnica dali smo odgovor u jednoj ranijoj tužibabi.

http://www.mojarijeka.hr/korisnik/miki/tuzibaba/gradske-ceste/

Poštovani,

zahvaljujem se na odgovoru, ali dozvolite mi da izrazim nezadovoljstvo i duboko razočaranje istim.

Iako je Vaš odgovor precizan i informativan, ono što ja zapravo iščitavam je nesuradnja i prijezir koji caruje na liniji gradska – državna uprava i pripadajuće službe.
Ukoliko Grad ne može (ne želi) utjecati na odgovorne za rješavanje ovakvih problema, onda bar ne bi trebao građane upućivati na klasično “šetanje od šaltera do šaltera” i prebacivati krivnju na nekog drugog… Ja kao pojedinac mogu (i hoću) poslati mail prema Vašoj uputi, kad već Grad neće.

Ja sam postavio novu tužibabu a vezana je za stanje kolnika, ovdje se spominje signalizacija, koja je također problem na toj cesti, a i samo stanje asfalta koje mislim da predstavlja veći problem, ali kod nas to tako obično bude, nove linije po cesti, nova boja, a cesta od marije terezije…

Odgovorite