Poštovanje,
Javljam vam se u vezi problema u ul. Rudolpha Tomšića koja spada pod nadležnost mjesnog odbora Banderovo. Naime problem je nastao radi odluke Tehničkog fakulteta, Tehničke škole i Kemijsko grafičke škole da zatvori parkinge s rampama i vratima te tako onemogući učenicima i studentima parkiranje. Studenti sada parkiraju na ulicu i blokiraju cijelu jednu prometnu traku u navedenoj ulici. Promet je otežan i onemogućen u oba smjera. U slučaju nužde, prohodnost nešto većih vozila kao što su vatrogasna kola ili kola hitne pomoći ili policije je u najmanju ruku upitna. Problem je prisutan od ranih jutarnjih pa sve do kasnih sati i ne utječe samo na mnogobrojno stanovništvo koje se tom cestom služi svakodnevno jer je to jedini put do njihove kuće, već i za ostale sudionike u prometu koji su prisiljeni se voziti kroz ovaj krkljanac.

Mnogobrojno puta smo pokušali kontaktirati nadležne službe; ali sve peru ruke od ovog problema. Napokon smo dobili službenu informaciju da je potrebno da se mjesni odbor obrati nadležnoj službi sa zahtjevom postavljanja prometnog znaka zabrane parkiranja i zaustavljanja vozila na početku i na kraju ulice isto kao i na dijelu koji je najugroženiji, a to je u blizini tj. prije gornjeg ulaza u nekadašnji parking Tehničke i Kemijsko grafičke škole. To je jedino rješenje naših svakodnevnih muka jer iako bi svugdje u normalnim uvjetima ovaj čin nesavjesnih vozača bio sankcioniran, nažalost naš zakonodavac je odredio Zakon koji je nedorečen i bez postavljanja ovih prometnih znakova; nadležne službe imaju vezane ruke što se tiče sankcioniranja ovih prekršaja. Nadamo se što skorašnjem rješenju problema.

S poštovanjem, stanovnici Banderova

Tomislav keleković / 01.11.2010.

Poštovani stanovnici Banderova,

Vašu smo „tužibabu“ proslijedili nadležnim službama te vas obavještavamo da će se u najkraćem mogućem roku znakovi zabrane parkiranja i zaustavljanja postaviti na početku i na kraju ulice.
Kako se radi o zahvatu koji je nužan za sigurnost prometa, nije potrebno kontaktirati mjesni odbor.

Za detaljnije informacije o početku radova možete kontaktirati Rijeka promet d.d.na telefon 352 – 500. Kontakt osoba je Vladislav Klobučar.

Odgovorite