Poštovani;

Obraćam Vam se ovim putem te bih volio da se riješi problem rubnog parkiranja na parkiralištu “Obala”.
Problem je u tome što zbog tih vozila je nemoguće izaći iz označenih parkirnih mjesta te kod neopreznih vozača nastaju ostećenja na vozilima kojih sam i sam žrtva.
Po saznanjima i informacijama firme “Rijeka promet” nadležni za to su:
Prometno redarstvo – za kažnjavanje
Lučka Uprava – za postavljanje tzv. gljiva na rubove obale.
Molio bih Vas da se to pokrene ili da mi date savjet što činiti jer oštećenja su sve veća a niko za njih ne odgovara.
Unaprijed hvala.

Ico_ri / 20.07.2011.

Hvala Vam sto suprotno obicaju korisnika ove rubrike, ne zahtijevate rjesenje, vec trazite savjet. Ovo bi mogla biti dobro dosla praksa za sve buduce Tuzibabe. Vezano uz pitanje, s obzirom da imate konkretnu informaciju o tome tko je nadlezan za tu lokaciju, ja Vas molim da im se obratite. Ukoliko ne uspijete dobiti zadovoljavajuci odgovor, dajte nam to do znanja u ovoj Tuzibabi, a ja cu potom pitanje poslati Gradskoj Upravi.

Direkcija za prometno redarstvo
http://www.rijeka.hr/PrometnoRedarstvo

Lučka uprava
http://www.portauthority.hr/rijeka/kontakt.html

Ja Vam se zahvaljujem na savijetu po kojem cu postupiti.
Nadamo se pozitivnom odgovoru jer ovo je užas na parkingu a objavit cu i slike u daljnjem obraćanju Vama.

Sa štovanjem.

Poštovani,

evo javljam Vam se nakon 18 dana što mislim da je pristojno vrijeme za čekanje odgovora odgovornih sluzbi koje sam naveo.
Stanje je ovakvo:
1. Lučka uprava mi je odgovorila da ce izvršiti vađenje tzv. gljiva iz mora i postaviti ih na predviđena mjesta prije 15 dana – naravno ni jedna nije postavljena toliko o odgovornosti i obećanjima.
2. Prometno redarstvo se je oglušilo na mail i nisu ništa odgovorili niti uveli red na tom dijelu obale. Ipak su oni pre zauzeti poslom i nemoraju se nikome opravdavat – užas.

Eto to je stanje koje sam ja uspio izboriti nažalost.
Molim Vas da vi nesto poduzmete ako ste u mogućnosti ili mi dajte podatak kome se obratiti u ovom gradu a da je pouzdana osoba….

Unaprijed hvala.

Poštovani,

Prometno redarstvo Grada Rijeke poduzet će mjere vezane uz nepropisno parkiranje vozila, odnosno o parkiranje vozila izvan parkirnih mjesta označenih horizontalnom signalizacijom na parkiralištu “Obala”, budući da vozači koji svoja vozila parkiraju na rubnim dijelovima ugrožavaju sigurnost drugih sudionika u prometu i predstavljaju smetnju za normalan tok prometa.

Međutim, iako je člankom 78. “Zakona o sigurnosti prometa na cestama” ovakvo parkiranje i zaustavljanje izričito zabranjeno, navedenim Zakonom nažalost nije propisana nikakva sankcija za vozače koji postupe suprotno navedenoj odredbi. Možemo samo zaključiti da Zakon u tom smislu sigurno nije niti dovoljno precizan niti logičan.

Parkiranje vozila na rubnom pojasu može se spriječiti samo postavljanjem odnosno vraćanjem na mjesto betonskih stupića koji su nažalost maknuti odnosno bačeni u more. Betonski stupići su postavljeni nakon što se godinama problem pokušavao riješiti putem Prometne policije, a i Rijeka prometa. Zbog propisa o zaštiti rubnog pojasa, stupići se ne smiju fiksirati za kamene ploče pa ih građani stalno pomiču, ponekad i vozilima guraju i bacaju u more.

Kako vam je to od Lučke uprave odgovoreno, betonski stupići bit će vraćeni na rubni trak ali budući da su pobacani u more, nije se moglo obaviti u kraćem roku. Za vađenje iz mora trebalo je organizirati ronioce, viličar, dizalicu, mreže za dizanje i sve to iskoordinirati za što je u turističkoj sezoni i u vrijeme godišnjih odmora trebalo duže vremena. Od Lučke uprave smo dobili informaciju da je za očekivati da se s akcijom vađenja kreće sljedećeg tjedna.

S poštovanjem,
Gradska uprava

Odgovorite

Kalendar događanja

Izložba
 • 28.11. – 15.12.
 • (19:00)

“Posve prirodno” Sanje Ipšić Randić i Melite Sorole Staničić u Galeriji Kortil

Izložba radova dvije riječke autorice rezultat je Nagrade galerije Kortil na 75. godišnjoj izložbi članova HDLU-a Rijeka...

Detaljnije

Promocija
 • 30.11.
 • (18:30)

Predstavljanje knjige “Kvarnerski otoci pješice i biciklom” Lare Černicki i Staše Forenbahera

Lara Černicki i Staša Forenbaher predstavljaju svoju novu knjigu namijenjenu hodačima i biciklistima rekreativcima...

Detaljnije

Razgovor
 • 30.11.
 • (18:00)

Razgovor kustosom Markusom Waitschacherom u MMSU-u Rijeka

Razgovor s Markusom Waitschacherom, umjetničkim medijatorom, kustosom i kulturnim antropologom te gostom rezidencije Kamov...

Detaljnije

Festival
 • 02.12.
 • (11:00)

20. i-Fest u HKD-u na Sušaku

Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom koji se održava u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad...

Detaljnije

Izložba
 • 01.12. – 07.12.
 • (12:00)

Izložba fotografija osoba s invaliditetom “Želim raditi!”

Izložba Društva za istraživanje i potporu u sklopu kampanje senzibiliziranja poslodavaca i drugih dionika na mogućnost rada i zapošljavanja osoba s invaliditetom...

Detaljnije

Okrugli stol
 • 08.12.
 • (13:00)

Položaj mladih u društvenom životu kroz djelovanje tijela savjeta mladih

Europe Direct Rijeka, u suradnji sa Savjetom mladih Grada Rijeke, organizira okrugli stol pod nazivom Položaj mladih u društvenom životu kroz djelovanje tijela savjeta mladih...

Detaljnije