U Zvonimirovoj kod kućnih brojeva 46, 48, 50, 52, 54, 56… s obje strane nije košeno mjesecima kao ni obrezano raslinje, a o jelkama i granama ostalih stabala koje godinama nisu obrezane da i ne pričam.

Ne može se proći a da se ne zapne pogotovo kada pada kiša i kada se nose kišobrani. Neke grane prijete pucanjem i padanje na prolaznike i stabla. Zanima me da li komunalni redari i Čistoća ikada rade svoj posao, a da ih se ne upozori na nered? Za što primaju plaću?
Ovako mogu u nedogled o cijelom gradu.

Usput u tom neredu spavaju beskućnici o kojima grad ne vodi brigu i nije vam ugodno proći noći pored klupa u mraku gdje isti pijani spavaju.

Pero1234567 / 16.06.2020.

Poštovani,
u Komunalnom društvu Čistoća navode kako je na navedenom lokalitetu u Zvonimirovoj ulici prva košnja već obavljena, a uskoro slijedi i druga.
Hortikulturni djelatnici Čistoće upravo su na ovoj lokaciji sredinom listopada prošle godine isfrezali panj sofore, uklonili suhi cedar, kao i suhi hrast.
Uz sve navedeno orezani su i svi grmovi, što svjedoči o tome da o ovom lokalitetu, kao i o mnogim drugim u gradu, vodi briga te da su, uz naloge nadzornih inženjera, poduzeta sva potrebna postupanja.
Što se pak tiče stabla judića, treba napomenuti da se u ožujku 2019. nije moglo procijeniti hoće li se održati pa je uklonjen samo osušeni dio. Međutim, kako se stablo u cijelosti osušilo, ipak će biti uklonjeno i to u najkraćem mogućem roku.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Poštovani,

nisam Vas pitao što navodi komunalno društvo čistoća Već sam Vam ukazao na zapuštenost ulice. Također nisam tražio objašnjenja kad se zadnji put što radilo na lokaciji već da se ista sredi. Zato stanovnici ovog grada plaćaju komunalnu naknadu, čistoću i ostalo. Slike nisu nastale jučer nego prije mjesec dana. To što sam ja tek sad ukazao to je zato što je bila korona i znam da su radili u manjem obimu.
Komunalnog redara nema nigdje niti mu see može ukazati na nared. U parku se skupljaju beskućnici i pijanci, neregistriranih vozila također ima u kvartu.
Zanima me kad će se obrezati raslinje, pokositi trava, podrezati drveće, odrezati suhe grana jelki kao i grane koje vise da smetaju prolazu????
Zaista me ne zanima kad su bili i što su inžinjeri rekli

Lp

Poštovani,
u prethodnom odgovoru spomenuto je kako je KD Čistoća na ovoj lokaciji obavila sve potrebne radove, dok je druga košnja na istoj toj lokaciji obavljena 26. lipnja ove godine.
Zbog situacije uzrokovane korona virusom rad nadležnih gradskih službi smanjenog je kapaciteta, pa će se, nažalost, javne zelene površine samo kositi, a obavljat će se samo nužni interventni zahvati. Ostali poslovi uvrstit će se u Plan za iduću godinu.
Dakle, slijedom navedenog, tražena orezivanja gradske službe zasad nisu u mogućnosti realizirati, odnosno, u ovom trenutku redoviti programi uređivanja raslinja morali su biti privremeno zaustavljeni te se ove aktivnosti, kao i mnoge druge, obavljaju u smanjenom obimu i po nalogu nadležnog gradskog Odjela za komunalni sustav.

Napominjemo, također, da će se suho stablo judića ukloniti tijekom ovog mjeseca.

Što se tiče održavanja komunalnog reda, redari Direkcije za komunalno redarstvo, sukladno planu i hodogramu rada, obavljaju redovne i izvanredne izvide i kontrole na području grada Rijeke, a prema svojoj nadležnosti. Komunalni nered, odnosno nepropisno odlaganje otpada, građani svakodnevno mogu prijaviti putem besplatnog telefona 0800-5100 ili na e-mail komunalno.dezurstvo@rijeka.hr. Na službenoj Internet stranici Grada Rijeke dostupne su sve informacije i kontakti vezano za postupanje Komunalnog redarstva https://www.rijeka.hr/gradska-uprava/gradski-odjeli/odjel-za-komunalni-sustav/direkcija-za-komunalno-redarstvo/

Molimo za razumijevanje.

S poštovanjem,
Gradska uprava

Odgovorite

Kalendar događanja

Izložba
 • 26.01. – 06.02.
 • (17:00)

Izložba radova novih članova riječkog HDLU-a

U Galeriji Juraj Klović predstavljaju se radovi osmero novoprimljenih članova riječke podružnice Hrvatskog društva likovnih umjetnika...

Detaljnije

Predstava
 • 27.01.
 • (19:30)

Premijera Mascagnijeve opere “Cavalleria rusticana”

„Cavalleriu rusticanu” na scenu donosi riječka Opera u režiji ljubimca svih ljubitelja opere Dražena Siriščevića, uz dirigentsko vodstvo Paola Bressana...

Detaljnije

Književni susret
 • 27.01.
 • (12:00)

Predstavljanje knjige „Mi, djevojčice iz Auschwitza“

“Mi, djevojčice iz Auschwitza” potresna je ispovijest sestara Andre i Tatiane Bucci, koje su kao djevojčice od četiri i šest godina iz Rijeke odvedene s obitelji u koncentracijski logor Auschwitz II – Birkenau...

Detaljnije

Projekcija
 • 29.01. – 31.01.
 • (19:00)

Premijera bosansko-hercegovačkog kandidata za Oscara “Quo vadis, Aida?”

Kandidat za Oscara Jasmile Žbanić "Quo vadis, Aida?" bavi se padom srebreničke enklave i tragičnim posljedicama koje su iza toga uslijedile...

Detaljnije

Izložba
 • 29.01.
 • (18:00)

Muzej grada Rijeke otvoren u Noći muzeja

Muzej grada Rijeke otvorit će za posjetitelje svoja dva izložbena prostora. Riječ je o Palači šećera u Krešimirovoj 28 i željezničkom skladištu na Trgu Žabica 4, gdje je postavljena izložba torpeda...

Detaljnije

Performans
 • 29.01.
 • (19:00)

Noć muzeja: Performans “(Ne) mrzimo baš sve?” u Galeriji Kortil

Performans se sastoji od projekcije video snimki razgovora s petero pripadnika različitih manjinskih skupina na lokacijama ispisanih govora mržnje...

Detaljnije