Poštovani,

želim prijaviti neodgovornu vožnju vozača autobusa na liniji 18B Rijeka – Kastav.
Dana 3. 4. 2024. u 16.06 sati, prije autobusne stanice Zamet, vozač autobusa je naglo prikočio uslijed čega je jedna dospođa pala nakon čega se nije mogla kretati. Gospođa je uz pomoć drugih putnika izišla iz autobusa i na pločniku čekala službu hitne medicinske pomoći.

Napominjem da je vozač autobusa cijelo vrijeme od Rijeke do Zameta nerazumno jurio i naglo kočio i bilo je pitanje vremena kada će se dogoditi neka nesreća.
Također napominjem da je u trenutku naglog kočenja i pada gospođe u autobusu, ispred autobusa bila kolona automobila i nije bilo nikakvog razloga za takvu vožnju i naglo kočenje. Očito se radilo o neprimjerenoj i neodgovornoj vožnji uslijed čega je dovedena u pitanje sigurnost putnika.

Apeliram na odgovorne da lošim stanjem u Autotroleju nikako ne dovode u pitanje sigurnost i živote putnika.

S poštovanjem,
Tomislav

Tomislav / 04.04.2024.

Poštovani,
u Komunalnom društvu Autotrolej d.o.o. zahvaljuju Vam na dojavi ove situacije te se ujedno ispričavaju svim korisnicima javnog gradskog prijevoza, posebice gospođi koja je ozlijeđena prilikom pada uzrokovanog naglim kočenjem vozača. Tomu dodaju kako je vozač upozoren zbog opisanog ponašanja, a posebice načina vožnje. U Autotroleju ističu da je vozač autobusa, prema internom Pravilniku, u slučaju ovakvih nezgoda, obvezan pozvati Hitnu pomoć te o nezgodi obavijestiti policiju i dežurnog prometnika. Zbog nepostupanja u skladu s pravilima službe, vozač će snositi korektivne mjere.
U ovom Društvu pozivaju sve korisnike javnog gradskog prijevoza da bez zadrške, o bilo kakvim neugodnostima obavijeste nadležnu službu, kako bi se ovakve situacije, pravovremenom reakcijom, svele na najmanju moguću mjeru.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite

Kalendar događanja