Možda se ovdje nađe netko od kontrolora iz Autotroleja pa da pojasni neke stvari.
Stvar je slijedeća: prilikom kontrole putničkih karata učestalo se zaobilaze provjere putnika romske nacionalnosti a mene se uredno pita karta. Jel to zato jer njih boli briga ako mu se naplati karta jer ionako ne plaćaju račune ili ih se kontrolori boje? Obično se izbjegavaju mlađi pripadnici romske nacionalnosti.
Ako netko ima broj na koji slijedeći puta mogu prijavit ovakav nastup kontrolira neka javi a ja ću prilikom slijedećeg događaja ovakve vrste tražit kontrolora broj iskaznice i prijavit Autotroleju.

Dr_House / 20.08.2010.

[citat]
Možda se ovdje nađe netko od kontrolora iz Autotroleja pa da pojasni neke stvari.

Kontrolori Autotroleja kao i njihovi nadležni, nalaze se u Autotroleju.

KD Autotrolej d.o.o. Rijeka
Školjić 15
HR- 51000 Rijeka
Telefon: +385 51 311 400
Fax: +385 51 330 330
E-mail: autotrolej@autotrolej.hr

Lijep pozdrav.

Jako zanimljivo pitanje i konstatacija. Romi bi trebali biti ravnopravni građani Rijeke i trebali bi poštovati sve zakone i pravila kao što i ostali poštuju (neki više manje). Da, oni su izgleda još problem, ali treba ih educirati, školovati, utjecati na njivoj razvoj, na pripadnost, na poštivanje pravila prihvatljivog ponašanja, svugdje i svaki put. Razumijem i jadne kontrolore, ali svejedno, trebaju tražiti karte i od njih, a ne puštati ih samo tako, ako možemo mi plačati skupu kartu, onda moraju i oni ili bilo tko drugi i o tome nema razgovora.

Kao sto ste i sami zakljucili, zakone postuju, neki vise neki manje, dodao bih u duhu tolerancije… bez obzira na pripadnost.

Poštovani,

kao gradska uprava svakako se nećemo upuštati u komentar Vaših ocjena o romskoj nacionalnoj manjini. Možemo jedino istaknuti da ne podržavamo nikakav oblik diskriminacije. U tom smislu, kontrolori KD Autotrolej dužni su kontrolirati, odnosno pregledati ispravnost karata svih korisnika javnog gradskog prijevoza i to bez iznimaka, pa tako kontroliraju i karte kod pripadnika romske nacionalne manjine.
Ako se takva iznimka dogodila i ako je ponovno uočite, molimo Vas da podatke o broju linije te o datumu i vremenu kada je takvo ponašanje kontrolora uočeno slobodno pošaljete Autotroleju na e mail autotrolej@autotrolej.hr koji će svakako adekvatno reagirati.

Poštovana gradska upravo !
Kada bi Vi poduzeli nešto u vezi fizičke i psihičke zaštite tih istih kontrolora oni bi sa veseljem obavljali svoj posao,ali trenutno niti jedan fizički niti verbalni napad na nih niti vozače KD “Autotroleja” nije sankcioniran.
Što se tiče roma opet ste Vi ti koji okrećete glavu na nihovo ponašanje.
Nihovo “naselje” na jednoj od top lokacija u Rijeci je bespravno sagrađeno,a ljudi koji uredno plaćaju poreze,doprinose,komunalije,ako
zabodu kramp u zemlju bez dozvole naplaćuju im se kazne.
Stoga Vaše političke poene skupljajte na način da nešto radite a ne da nekoga blatite i prijetite mu se.

@Radojko, podsjecam na pravila rubrike, posebno ovo:
Molimo da ne vrijeđate korisnike, institucije ili osobe

Odgovorite

Kalendar događanja