Kod restorana Index svakodnevno su baje za otpad Komunalnog otpada prepune, radnici Indexa svaku kantu napune još 1/3 preko, poklopci se ne mogu ni zatvarati.
Kada nemaju više mjesta, počinje ispadati iz kontejnera ili stavljaju vreće kraj smeća.
To kasnije galebi rašire i stvarno ne priliči centru grada ovo.

Očito je da je potrebno više kontejnera, mogu li se dodati?

Po slici čini mi se da ne samo 1 već 2 kontejnera bi se dodatna mogla napuniti, sudeći po količini iznad i kraj kontejnera.

donald-trump / 13.10.2021.

Poštovani,

u Komunalnom društvu Čistoća d.o.o. ističu da do ovakve situacije dolazi unatoč tomu što se spremnici redovito prazne dva puta dnevno i to zbog činjenice što određeni poslovni subjekti na toj lokaciji neovlašteno odlažu velike količine svog proizvodnog otpada, što prema važećim zakonskim i gradskim propisima, ne bi smjeli činiti, jer su zbog toga u prekršaju te podliježu sankcijama.

U Čistoći podsjećaju da ovakve i slične situacije izravno možete prijaviti Komunalnom redarstvu na e-mail komunalno.dezurstvo@rijeka.hr na daljnje postupanje, a kako bi se spriječilo ovakvo nepropisno i neodgovorno ponašanje koje, osim ružne slike na lokalitetu, drugim korisnicima smanjuje inače dostupan kapacitet spremnika. Predviđeni volumen spremnika i intenzitet odvoza na lokalitetu je dovoljan te nije potrebna nadopuna spremnika, poručuju iz Čistoće.

S poštovanjem,
Gradska uprava.

Odgovorite