Poštovani,

nedavno je izišla opcija putem google transita kako se mogu provjeriti vozni redovi na google mapsu prilikom odabira željene rute putovanja. Već nekoliko mjeseci postoje i podaci na portalu otvorenih podataka Grada Rijeke o gps pozicijama autobusa Autotroleja na gradskim i županijskim linijama. Trenutno postoji jedna neslužbena mapa s pozicijama autobusa ali pojedinim autobusima se ne prikazuje gps pozicija (garažni brojevi 201, 205, 681, 739, 740, 818, 825, 832, 839) iako navedeni autobusi normalno prometuju.

Moje pitanje je stoga kada će svi autobusi imat podatak o gps poziciji te kada se planira službena mapa prikaza autobusa u realnom vremenu od strane Autotroleja.

Hvala na odgovoru, lp.

Greenpower / 17.01.2022.

Poštovani,

kako navode u Komunalnom društvu Autotrolej, a vezano za Vaše pitanje o planu razvijanja službene mape prikaza autobusa u realnom vremenu od strane Autotroleja, u tijeku je razvoj aplikacije s prikazom najave dolazaka autobusa na pojedina stajališta u realnom vremenu u sklopu EU projekta ”Jačanje sustava javnoga prijevoza”, u okviru kojeg je izvršena i nabavka novih autobusa, a preostala je još realizacija navedene aplikacije. Također, odnedavno je dostupna i Google transit aplikacija, za područje Rijeke, za koju je Autotrolej angažirao vanjskog pružatelja IT usluga Exevio, za planske vozne redove. Vezano uz neslužbenu mapu autobusa koju spominjete, nije jasno na koju se točno mapu odnosi Vaš upit, stoga nismo u mogućnosti pružiti Vam točnu informaciju vezano uz navedeno te Vas ljubazno molimo za pojašnjenje.
Zahvaljujemo na razumijevanju.

S poštovanjem,
Gradska uprava.

Drugi dio pitanja odnosi se na pozicije autobusa po gps koordinatama koje su vidljive na portalu otvorenih podataka Grada Rijeke te s prosjecnim informatickim znanjem ih je moguce prenjeti i na kartu, ali me zanima zasto za neke autobuse (navedeni u pitanju prije) nisu vidljive gps koordinatena navedenom portalu?

Poštovani,

U Komunalnom društvu Autotrolej i Zavodu za informatičku djelatnost ispričavaju se zbog kašnjenja s odgovorom. Tomu dodaju kako problem evidentno postoji te da stručne službe intenzivno rade na njegovom otklanjanju. Stoga Vas ljubazno molimo za strpljenje i razumijevanje.

S poštovanjem,
Gradska uprava.

Poštovani,

stručne službe otklonile su problem. Zahvaljujemo na strpljenju.

S poštovanjem,
Gradska uprava

Odgovorite