Poštovani,

kada se planira povratak noćnih autobusnih linija u Rijeci? Zadnji Vaš odgovor bio je da ove godine nakon što su maknute sve mjere protiv Covida-19 da se ne uklapaju u ovogodišnji proračun Autotroleja, da li se razmatra povratak istih onda nakon 1. 1. 2023.?

Greenpower / 04.11.2022.

Poštovani,

u Komunalnom društvu Autotrolej navode da razmatraju mogućnost ponovnog uvođenja noćnih linija u idućoj godini. Naime, putem sredstava javnog priopćavanja iz Autotroleja je u više navrata istaknuto da su noćne linije ukinute zbog pandemije koronavirusa, a zbog neizvjesnosti nisu mogle biti, niti su planirane u trenutku izrade plana poslovanja, kao i plana kilometara te u konačnici subvencija za tekuću godinu.

Za istaknuti je i da je KD Autotrolej suočen s kroničnim nedostatkom vozača, zbog čega nije u mogućnosti pružati uslugu prijevoza u punom obimu, odnosno sukladno voznom redu koji je bio planiran za vrijeme trajanja nastave u školama tijekom ranijih razdoblja.

No, u pripremi je prijedlog voznog reda gradskih linija na način da pojedini polasci radnim danom na frekventnim gradskim linijama prometuju tako da zadnji polasci prema centru grada idu između 00:00 i 01:00 sat od ponedjeljka do četvrtka, što znači da bi se produljilo vrijeme prometovanja javnog gradskog prijevoza.

Isto tako, priprema se prijedlog prometovanja noćnih linija na način kako je to funkcioniralo prije pandemije Covida-19, što znači da bi eventualno prometovale dvije
noćne linije.

S poštovanjem,
Gradska uprava.

Odgovorite