Poštovani,

molim da uputite u proceduru prijedlog za postavljanjem “ležećih policajaca” u gornjem dijelu ulice 22. lipnja, na ravnom dijelu kolnika koji prolazi iznad ulice Save Vukelića. Naime, u noćnim satima se redovito događa da tim ravnim dijelom ulice divljaju motori i automobili, zbog čega se remeti mir i san stanara u naselju.

indeficienter / 11.08.2019.

Poštovani,
razumijemo Vaše nezadovoljstvo stanjem prometa u navedenoj ulici, zbog čega tražite postavljanje uspornika prometa, odnosno „ležećeg policajca“. U Rijeka prometu ističu kako su uspornici prometa mjera trenutnog smanjivanja brzine vozila, ali da morate biti upoznati s tim da uzrokuju vibracije i buku te moguća oštećenja okolnih zgrada.
Ovim putem svakako Vas pozivamo da, sukladno propisanoj proceduri, prijedlog postave uspornika prometa u Ulici 22. lipnja izravno uputite svom Mjesnom odboru, čije će Vijeće najprije raspraviti o Vašem zahtjevu. To je potrebno zbog toga što će Vijeće mjesnog odbora ispitati stav većine stanara na tom području te donijeti odluku hoće li krenuti u proceduru postave uspornika prometa. Nadamo se kako razumijete da je za postavljanje „ležećih policajaca“ potreban dogovor svih stanovnika na tom području, jer je praksa pokazala da se sami stanari međusobno ne mogu dogovoriti oko lokacije njihovog postavljanja, zbog vibracija, buke, oštećenja vozila i zgrada. Ukoliko od strane Vijeća mjesnog odbora prijedlog bude prihvaćen, zahtjev se stavlja na listu prioriteta Mjesnog odbora za koju moraju biti osigurana financijska sredstva. Tada se Mjesni odbor direktno obraća Rijeka prometu, čije će stručne službe, u suradnji s Odjelom gradske uprave za komunalni sustav, uvidom na terenu odlučiti postoje li sve prometno-tehničke mogućnosti za realizaciju zahtjeva. U tom slučaju pristupa se izradi prometnog projekta na koji je potrebno dobiti suglasnosti i dozvole nadležnih institucija, propisanih Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite