Jučer – 07.09.2017. g. točno u 08:27 sati jedan je policijski djelatnik uočio na glavnoj prometnici Osječke Ulice jedan od kamiona s prikolicom koji vrše redovne istovare – utovare vozila za okolne nam “auto kuće”.

Kako je takvo što opasno i malo je reći ne primjereno taj policijski službenik je samovoljno reagirao u skladu s njegovim regularnim radnim dužnostima i ovlastima.

Taj predmet – “ISTOVAR I UTOVAR VOZILA” na Osječkoj i Mihaćevoj Ulici “mi” pratimo već godinama, pa ovim putem postavljamo pitanje Gradskoj Upravi – kako je moguće da nam okolne “auto kuće” duže od desetljeća “siluju” čitavo ovo naše naselje i navedeni dio grada apsolutno nekažnjeno ?

Zar ne bi sve auto kuće morale zakonski imati vlastiti prostor za takve radnje i tko im je uopće izdao radne dozvole bez tih nekih osnovnih uvjeta za rad ?

Kako je moguće da nitko, ali apsolutno nitko nije reagirao na sve te kamione – nekad i po 3 kamiona s prikolicama dnevno kroz čitavo jedno desetljeće, pa i duže već jučer taj jedan jedini savjesni policijski službenik ?

Uzurpiraju nam autobusne stanice …

Uzurpiraju nam samu sredinu glavne prometnice …

Istovaruju nam sva ta vozila po okolnim nogostupima i putevima …

Vrše “na sred ceste” i po okolnim nogostupima preglede na tim vozilima – obavljaju “službene” primopredaje …

Konstantno ih agresivno razvoze naseljem okrećući se na sred ceste, te prelazeći i preko nekoliko punih linija …

Lokalni “MO” – “vrlo usko surađuje” s bar jednom od tih “auto kuća”, pa je i razumljivo da oni “ne vide” nikakve nepravilnosti po tom pitanju.

Molimo Vas da nam netko odgovori što ćemo svi skupa poduzeti na navedenu temu ?

Te Vas molimo da POLICIJA obavezno ustanovi o kojem je to njigovom djelatniku ovdje riječ i neka doista nagrade tog čovijeka – više no savjesnog i primjernog djelatnika Policije.

Udruga / 08.09.2017.

Poštovani,
odgovor na ovu tužibabu većim dijelom već ste dobili, s obzirom da ste isti upit ponovili stavili pod tužibabom naziva „istovar i utovar vozila na prenapučenoj prometnici 2“.
Uz to, Grad Rijeka o ovom je problemu zatražio i očitovanje Policijske uprave primorsko-goranske koje ćemo objaviti čim ga dobijemo.
Što se pak tiče Vaših navoda da „lokalni Mjesni odbor vrlo usko surađuje s bar jednom od tih auto kuća“, ovom prilikom ističemo da Mjesni odbor, čije smo očitovanje također zatražili, odbacuje bilo kakve takve insinuacije.
S poštovanjem, Gradska uprava.

http://www.mojarijeka.hr/repository_files/file/388/

Odgovorite