Poštovani
Imam pritužbu za položaj pješačkog prijelaza u Vukovarsoj ulici izmedu vrha ulice Podpinjol i početka Uspona Ladislava Tomee, naime postavljen je tako da ljudi koji prelaze sa strane autobusne stanice, ne mogu viditi aute koji dolaze iz centra prema Turniću, niti njih mogu vidjeti vozači sve zbog velikog stabla kestena koji tamo raste. Više puta sam vidio da vozači nisu na vrijeme reagirali usporavanjem ne zato jer su vozili neprimjerenom brzinom već zato jer ne vide ljude te misle da tamo nema nikoga. Auto se vidi tek kad dode na otprilike 10-15 metara od pješačkog prijelaza. Zato moj prjedlog je da se taj pješački prijelaz pomakne cirka pet metara dolje ( prema centru ), tako bi se dobila preglednost i za pješake i za vozače. Nadam se da ce se molba uvažiti.
Unaprijed hvala Vam na odgovoru

BuraRi / 09.01.2011.

Tako je BuraRi pritužba je više nego na mjestu,taj pješački je po meni jako opasan radi onog debelog stabla koji je uz sami rub ceste i od njega se ništa ne vidi ,trebalo bi odrezat stablo ili pomjeriti pješački tridesetak metara prema gradu.

Poštovani,

nakon Vaše tužibabe o pješačkom prijelazu u Vukovarskoj ulici, djelatnici Rijeka prometa izašli su na teren. Svakako se moramo složiti sa Vama u vezi smanjene vidljivosti kod prijelaza ulice iz smjera sjevera prema jugu. Vidljivost zaista ometa nabujalo raslinje između dva stabla, kao i reklamna ploča koja je postavljena na tom mjestu.

Također je utvrđeno da bi se premještanjem pješačkog prijelaza prema istoku preglednost za pješake bitno popravila. Zato ćemo, kako bismo riješili ovaj problem, kao prvu mjeru organizirati hitno uklanjanje raslinja koje smanjuje preglednost za pješake. Također će biti poduzeto sve potrebno za premještanje pješačkog prijelaza malo zapadnije, na mjesto koje pruža puno bolju preglednost.

Na kraju zahvaljujemo na Vašem javljanju i ukazivanju na ovaj problem, koji ćemo, vjerujemo, riještiti na zadovoljstvo svih naših građana.

Zahvaljujem na odgovoru. BuraRi, svakako bi bilo zgodno da nam javite kad se ovaj problem rijesi, moze i koja fotka (prije/poslije) ako Vam bude usput.

Odgovorite