Poštovani,
pješački prijelaz kod TC Plodine u Vukovarskoj ulici bio je nekada obilježen sa svjetlosnom signalizacijom (treptajuće žuto svijetlo) plus odgovarajući prometni znakovi. Danas od svega toga nema ništa već duže vrijeme. Nesreće se kod tog pješačkog prijelaza događaju dosta često.

Vik309 / 18.03.2011.

Nema odgovora, a ne daj Bože kada se dogodi zlo onda će se svi mjerodavni uključiti. Kako je opasno za pješake, jednako je tako i opasno za vozače, posebice one koji baš i ne poznaju cestu i stisnu papučicu gasa previše. Nagledao sam se toga koliko god puta hoćeš, a mislim da je svima u glavi ostalo i nekoliko smrhnih slučajeva na tom pješačkom prijelazu….

Pocetkom tjedna je poslana pozurnica za ovu Tuzibabu, uz napomenu neka se Gradska uprava ocituje tko je imenom i prezimenom odgovorna osoba koja nije ponudila odgovor.

Poštovani,
kako doznajemo iz tvrtke Rijeka Promet, pješački prijelaz kod trgovačkog centra Plodine u Vukovarskoj ulici nikada nije bio obilježen svjetlosnim treptajućim znakom, ali su bili omogućeni svi uvjeti da se on i postavi. Prilikom otvaranja trgovačkog centra Plodine, Županijska uprave za ceste, koja upravlja i brine za održavanje ceste u Vukovarskoj ulici, trgovačkom centru dala je obvezu postavljanja takvog znaka.

Kako navode odgovorni u Rijeka Prometu, Rijeka promet d.d. svakodnevno je dobivao upite građana da se pokrene procedura oko postavljanja svjetlećeg treptajućeg znaka. Procedura je pokrenuta tijekom 2010. godine, a Mjesnom odboru Podmurvice predložena je postava treptača, što je i ušlo u plan prioriteta po mjesnim odborima za 2011. godinu. Međutim, Mjesni odbor je postavljanje odbio.

Stoga, uvjeravaju nas iz Rijeka Prometa d.d., razloge zbog čega se nije krenulo u realizaciju postavljanja svjetlećeg prometnog znaka treba tražiti kod Mjesnog odbora Podmurvice, a postavljanje prometnih znakova u ingerenciji je Županijske uprave za ceste koja održava cestu u Vukovarskoj ulici.

Mjesni odbor Podmurvice nalazi se na adresi Dubrovačka 2 i broju telefona 672 – 365. Županijska uprava za ceste na adresi Nikole Tesle 9/10 i telefonu 323 – 570. A Rijeka Promet na adresi Fiumara 13, a osoba zadužena za odnose s javnošću u Rijeka Prometu je gosp. Robert Maršanić te ga možete dobiti na broj telefona 352 – 521.

Odgovorite