Poštovani,
imam primjedbu na MO Banderovo, poslao sam im nekoliko mailova te na ni jedan nisu odgovorili a zadnji mail im je bio jesu li samo primili e-poštu. Danas sam zvao, telefon zvoni, ali nitko se ne javlja. Jeftinije mi je poslati tužibabu nego ih stalno pokušati kontaktirati. No, to nije moja tužibaba, naime žalim se na pješački prijelaz i autima parkiranim oko njega. Riječ je o pješačkom kraj prostora MO. Do tok pješačkog prijelaza je nemoguće doći, auti su parkirani svugdje oko njega, a i cijeli nogostup. Stupići bi se ovdje mogli lako postaviti. Većina automobila su samo gosti kafića do pješačkog. Drugi prijedlog je taj, da se oboja ograda uz Billu. Kako ona uz nju, tako i ona na njoj. Nedavno su Billini radnici obnovili jedan dio, no samo onaj koji pripada MO Škurinjska Draga, sve iznad (dio MO Banderovo) su ostavili ruzinavo.

Lov1 / 18.04.2011.

Hvala Vam na galeriji koja dodatno pojasnjava problem. Pitanje je upuceno, kako za parking, tako i za ignoriranje od strane MO.

Samo ću komentirati, osim što je ovdje svakom pješaku teško prolaziti, ova vozila jako smetaju i automobilima koje se kreću po ovoj cesti jer se ne mogu vidjeti vozila koja dolaze u susret.

Da li je nako 10 dana neocitovanja, IGNORIRANJE i dalje preteska rijec?

Poštovani,

iz Mjesnoga odbora Banderovo dobili smo informaciju da nisu primili niti jednu pritužbu ni e-mailom niti poštom o problemu parkiranja u okolici Mjesnog odbora. Svi e-mailovi koji su primljeni su ili odgovoreni, ili Mjesni odbor vodi prepisku sa građanima na neke od tema koje i vi spominjete, kao što je farbanje ograde kod Bille.

Radno vrijeme Mjesnog odbora Banderovo je četvrtkom od 8 do 12 sati i od 14 do 16 sati (od 12 do 14 sati teren), dok se tajnica Mjesnog odbora ostale dane nalazi u MO Podmurvice. Obavijest o radnom vremenu istaknuta je na oglasnoj ploči MO i na ulaznim vratima MO, te na web stranicama portala Grada Rijeka.

Kako su nas obavijestili iz Mjesnog odbora, njihova je redovita praksa da žurno reagiraju na primjedbe sugrađana. Međutim, moguće je da ste Odbor pokušali dobiti u vrijeme kada tajnica mjesnoga odbora jedan duži period bila odsutna zbog službenih obaveza edukacije.

No, u Mjesnom odboru također ističu kako je problem koji spominjete zaista gorući, a njime se Vijeće Mjesnog odbora često bavi. Činjenica je da na malom prostoru ima previše parkiranih automobila okolnih stanara i njihovih gostiju, od posjetitelja kafića, kupaca u prodavaonicama, dostavnih vozila. No isto je tako činjenica da građani jednostavno nemaju gdje parkirati niti u obližnjim ulicama koje su uglavnom jednosmjerne. Jedan od prijedloga kojeg su razmatrali u MO je uvođenje naplate parkiranja, što nije dobro primljeno kod većeg broja stanovnika Banderova.

Prema inforacijama iz Rijeka prometa, možemo Vas obavijestiti kako će njihovi djelatnici odmah izaći na teren. Ukoliko se utvrdi da je potrebno postavljanje stupića ili rješvanje problema na neki drugi način, Odjel Gradske uprave za komunalni sustav donijet će konačnu odluku o mjerama koje će se poduzeti.

Vezano uz primjedbu o rukohvatu pokraj “Bille”, u planu je njeno bojanje u sklopu programa redovnog održavanja ograda za ovu godinu.

Iskreno se nadamo da ćemo u skoro vrijeme zajednički doći do rješenja parkiranja u ovom dijelu grada.

Već je ograda obojana, samo jedan dio nije, dok je drugi dio loše obojan.
Nadam se da će se postaviti par stupića jer radi ovakvih vozila mora se hodati po cesti, pješački uopće nema funkciju kada je doslovno nemoguće proći pokraj i između njih što se vidi i sa slika.

Poštovani,
je li Rijeka Promet otišao na navedeno mjesto jer automobili i dalje stoje parkirani te je nemoguće proći, je li došlo do kakvog “rješavanja”?

Ajmo svi prihvatiti da nikkavo kaznjavanje nece donijeti poboljsanje. Kazni danas mene, sutra ce susjed parkirati, kazni susjeda, parkirat cer drugi, treci, deseti susjed. Nemaju ljudi kamo s autima, to je problem koji se ne rijesava kaznama.

Odgovorite