Nepropisno parkiranje na Srdočima , najviše centar i komplet ulica Tina Ujeviča.Policija i redari prolaze ali je po narodnom ,Trla baba lan da joj prođe dan ! Pozdrav !

giovani / 05.09.2018.

Poštovani,
djelovanje prometnih redara grada Rijeke prioritetno je usmjereno na strogi centar grada, odnosno na ulice koje čine takozvani “prsten” protočnosti (Fiumara, Scarpina, Adamićeva, Trpimirova, Riva, Ivana Zajca), ali i na ulice kojima gravitira veći broj građana kao što su Klinički bolnički centar ili sportski objekti poput Centra Zamet ili bazenski kompleks Kantrida te na prometnice kojima se odvija većina javnog gradskog prijevoza.
Svakako treba naglasiti kako redari nadziru nepropisno parkirana vozila, sukladno radnim nalozima koji se izrađuju na temelju tjednih analiza sa svim ulaznim pokazateljima. Naselje Srdoči nije u dnevnom hodogramu, zbog ograničenih ljudskih i vremenskih resursa te je redarima nemoguće fizički pokriti područje cijeloga grada i to od 6:30 sati ujutro do 20 sati navečer.
Svjesni smo činjenice da i u naseljima izvan centra grada postoje prometni problemi te je upravo iz tog razloga i uveden besplatni dežurni telefon 0800 5101 na koji građani mogu dojaviti sve probleme vezane uz nepropisno parkiranje vozila. Što se tiče same Ulice Tina Ujevića i centra Srdoči činjenica je da pojedini vozači parkiraju i zaustavljaju svoja vozila na kolniku i nogostupu, čime predstavljaju smetnju za nesmetano odvijanje prometa i za kretanje pješaka. No, isto tako je činjenica da postoji određeni broj parkirnih mjesta koji očito ne udovoljava potrebama broja vozila stanara. To nikako ne opravdava ugrožavanje drugih sudionika u prometu.
Nadamo se da je iz svega navedenog vidljivo da djelatnici Direkcije za prometno redarstvo ne mogu svakodnevno biti prisutni na ovoj lokaciji, no kada uočite da nesavjesni vozači svojim nepropisnim parkiranjem ugrožavaju sigurnost drugih sudionika u prometu, slobodno to prijavite dežurnom prometnom redaru na besplatni telefon za građane 0800 5101 radnim danom u vremenu od 6:30 do 20 sati. U najkraćem mogućem roku redari će izaći na teren i sankcionirati počinitelje prekršaja.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Vaš odgovor je politički jako iscrpljujuč i ako ste svjesni zašto nešto ne poduzmete da se problemi riješe !!! Pozdrav !

Odgovorite