Zanima me zašto se je jučer 17.3.2020 na Potoku na križanju ulica Rikarda Katalinića Jeretova i Nikole Cara uklonio 3 ( ako se ne varam ) a sigurno 2 parkirna mjesta ? ( U prilogu je slika sa Google Maps-a kako bi jasnije pokazao na koja parkirna mjesta mislim)

Djelatnici Rijeka Prometa su jučer napravili nove horizontalne oznake na kolniku te uklonili/obrisali oznake parkirnih mjesta.

Pretpostavljam kako bi samo dali neki odgovor, a nikakvo riješenje za stanare Potoka, uz već tešku situaciju parkiranja na području našeg mjesnog najvjerojatnije će tu kao odgovor biti “preglednost raskrižja” što je po neutemeljeno.

Na Potoku je za stanare jako teško naći parking od kada se je zatvorilo parkiralište Rikard Benčić te su se stanari u više navrata obraćali gradu za pomoć. Nažalost do današnjeg dana ništa se nije poduzelo iako je bilo puno prijedloga od Mjesnog odbora koji su odbijeni. Također je 12. prosinca 2019. godine zatraženo je da se predstavnici Odjela za komunalni sustav, Rijeka Prometa i Rijeka plusa dogovore i predlože učinkovito rješenje, te ga dostave mjesnom odboru Potok, no do danas nije upućen odgovor.

Zanima me odgovor na gore navedeno pitanje, zašto su se obrisala dragocjena parkirna mjesta, te kada će Grad Rijeka uvažiti prijedloge da se nešto napravi u pogledu parkiranja na Potoku te pomoći svojim stanarima ?

Unaprijed se zahvaljujem

cyberx / 18.03.2020.

Poštovani,
u Rijeka plusu d.o.o. koja upravlja gradskim parkiralištima ističu da su parkirna mjesta na navedenom području Potoka označena sukladno važećim prometnim projektima i pravilima struke.
Nadalje, Uprava ove tvrtke upoznata je s problematikom s kojom su suočeni stanari područja Zapad te se, u suradnji s mjerodavnim institucijama, konstantno radi na pronalaženju kvalitetnog rješenja proširenja kapaciteta za parkiranje vozila.
Stoga Rijeka plus d.o.o. ljubazno moli građane za strpljenje i razumijevanje.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Poštovani,

Nažalost to nije odgovor na moje pitanje. Pitanje je bilo: Zašto se je ukinulo tj pobrisalo još 3 parkirna mjesta u području gdje je parking problematičan. Kome su smetala ta 3 parkirna mjesta koja s stanovnicima Potoka prijeko potrebna ?

Nadalje Uprava tvrtke i Grad Rijeka su upoznati sa problematikom ali nažalost se ništa ne poduzima. Vjerujem da znate koliko puta se je slalo i obraćalo gradu s tom problematikom i do dan danas ništa nije poduzeto. Nije se jednom nego se je puno više puta obraćalo gradu i Rijeka prometu. Također već puna 3 mjeseca od 12 Prosinca 2019 od kada je još jednom zatražena pomoć od grada Rijeka i Rijeka prometa niste ni odgovorili na upit a da o riješenju problema niti ne pričamo.

Pa Vas lijepo molim da mi odgovorite do kada to ? Nakon silnih molbi, zamolbi, upita, pa čak i nuđenja riješenja kako barem malo ublažiti problem ništa nije prihvaćeno. Stoga Vas molim da se da malo pažnje tom problemu a ne samo zanemarivanje.

Nadam se skorom odgovoru.

Hvala Vam

Poštovani,

u tvrtki koja upravlja gradskim parkiralištima, Rijeka plusu d.o.o. navode da su navedena parkirna mjesta na području Potoka uklonjena zbog toga što su se nalazila u zoni raskrižja, pa su vozila parkirana na tim mjestima ometala preglednost raskrižja, što je pak protivno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Tri parkirna mjesta, dodaje se, uklonjena su sukladno odobrenim prometnim projektima i pravilima struke, u cilju povećanja sigurnosti svih sudionika prometa.

U Rijeka plusu ističu kako su svjesni problematike s kojom se susreću građani na području Potoka prilikom pronalaska slobodnih parkirnih mjesta te ističu da se intenzivno radi na pronalasku alternativnih rješenja.

Naime, po završetku prve faze radova početkom ljeta, u kompleksu Benčić na raspolaganju će biti oko 40 mjesta za parkiranje koje će moći koristiti stanari.
Dakle, nakon uređenja kompleksa Benčić i otvaranjem dodatnih parkirnih kapaciteta problem parkiranja stanara trebao bi biti riješen.

Stoga Vas u Rijeka plusu ljubazno mole za strpljenje i razumijevanje.

S poštovanjem,
Gradska uprava.

Odgovorite