Poštovani 07.04.2020 u odgovoru na moj upit naveli ste da će parkiralište kod Rikard Benčića sadašnje Dječje kuće biti dostupno i stanarima, dok stvarna situacija nije takva. Stanari nemaju pravo parkiranja s povlaštenim kartama, iako je bilo planirano da se stanovnicima Potoka omogući parkiranje na istom s obzirom da je izgubljeno mnogo parkirnih mjesta na Rikard Benčiću. Naravno opet je netko vidio samo dobit i zaradu na štetu stanovnika Potoka. Dakle od 2020 jedini odgovori od Rijeka Plusa su “Molimo za strpljenje” , “Radimo na tome” , “Svjesni smo problema”. Plaća ide ali riješenja NEMA. Dakle jako profesionalni odgovori već dvije godine. U te dvije godine Grad Rijeka i Rijeka Plus nisu ništa napravili da bi se poboljšala situacija s parkingom, naprotiv uklonjena su dodatna parkirna mjesta te je zabranjeno parkiranje stanarima s povlaštenim kartama na Rikard Benčiću kako bi se “olakšalo” stanovnicima Potoka, iako je trebalo biti omogućeno stanarima. Naravno sve za dobit i profit Rijeka Plusa kako bi zarađivali na tome dok stanari mogu jedino MOLITI i pisati ovakva upite već 2 godine ali nažalost zainteresiranost Grada i Rijeka plusa dok novac kapa je nikakva. Zanima me slijedeće
Hoće i Grad Rijeka i Rijeka Plus kao prethodne 2 godine zavlačiti i davati lažne i krive informacije građanima ?
Zašto nije omogućeno parkiranje kod Rikard Benčića jer ste Vi naveli i dali informaciju da će biti ?
Do kada stanovnici Potoka moraju biti “strpljivi” jer je to jedini odgovor od Vas već 2 godine ?
Zašto se ne omogući parkiranje na području HEP-a koji imaju pola Potoka za sebe. Tamo je i prostor stare tvornice konopa koji naravno opet HEP koristi, dok stanari opet nažalost bitku vode a bi našli parkirno mjesto ?

Nadam se da neću opet dobiti copy/paste odgovor kao i protekle 2 godine u koje se ništa nije promjenilo. Osim što mjesta za vaše “molitve” ima sve manje. Molimo ovo, molimo ono dok se za stanare ništa ne poduzima jer novac kaplje u Rijeka Plus.

Srdačan pozdrav

Priloženi dokumenti

cyberx / 11.05.2022.

Poštovani,

kao što Vam je poznato, u gradu Rijeci suočeni smo s činjenicom da infrastruktura u pojedinim dijelovima grada ne omogućava daljnje proširenje parkirnih kapaciteta. Uvođenjem naplate parkiranja, osobito na području centra grada, dolazi do povećane potražnje za parkirnim mjestima bez naplate na rubnim dijelovima centra grada od strane korisnika koji usluge cjelodnevnog parkiranja koriste prilikom odlaska na posao. Zbog prevelike potražnje za parkirnim mjestima na navedenim područjima, rješenje problema predstavlja uvođenje naplate parkiranja.

U TD Rijeka plus d.o.o. ističu da nedostatak parkirnih mjesta nije prisutan samo na području Potoka, već i na ostalim gusto naseljenim područjima pod naplatom. Jasno je kako su i prometnice i zgrade u gradu projektirane u prošlom stoljeću kada, niti promet niti broj automobila, nije bio niti približno ovakav kakav je danas. Upravo takva konfiguracija prostora onemogućuje gradnju novih površina ili prometnica te je postojeći prostor maksimalno iskorišten na način da je dobiven što veći broj parkirnih mjesta.

Područje zone Zapad u koje spada i lokacija Potok, trenutačno broji 1.005 parkirnih mjesta pod naplatom, a na kojima korisnici koji zadovoljavaju uvjete, sukladno Općim uvjetima isporuke komunalne usluge parkiranja na uređenim javnim površinama i u javnim garažama na području grada Rijeke, imaju pravo na povlaštenu kartu u iznosu od povoljnih 40,00 kn mjesečno.

Ukoliko bi se stanarima dozvolilo parkiranje po povlaštenim uvjetima, na lokaciji Benčić, a pri čemu dolazi do prometa u mirovanju, lokacija bi veći dio dana bila zauzeta, što bi značilo manje raspoloživih mjesta za korisnike koji se u pravilu dugo ne zadržavaju i dolaze u Art kvart upravo namjenski, odnosno zbog programa, radionica, predstava i ostalih kulturnih sadržaja.

U ovom Trgovačkom društvu navode da razumiju potrebu stanara da se što bliže parkiraju vlastitim domovima te naglašavaju kako je primjerice lokacija HŽ Žabica, gdje se nalaze 194 parkirna mjesta, također lokacija zone Zapad, a u neposrednoj je blizini Potoka. Ujedno, planira se i proširenje kapaciteta parkirališta u ulici Podpinjol, kao i povećanje kapaciteta garaže u Ciottinoj ulici. Izgradnja garaže u sklopu novog autobusnog kolodvora, kapaciteta najmanje 800 parkirališnih mjesta, uvjereni smo, pružit će i proširiti prostorna ograničenja za parking vozila stanara. Dakako, uvođenje novih lokacija naplate, proširenje parkirališta i slično zahtijeva izradu i prometnih rješenja i elaborata, kao i sve ostale popratne zakonske procedure, što za kvalitetno rješenje podrazumijeva vrijeme i novac. Do uvođenja novih rješenja po pitanju parkirališta za stanare Potoka, preostaje nam jedino zamoliti za Vaše strpljenje i razumijevanje.

S poštovanjem,
Gradska uprava.

Hvala Vam na odgovoru, ali ovo je odgovor kao i svaki Vaš drugi. Vi plaćajte, a nas nije briga te opet od Vas samo neke “molitve”. Naravno kao i do sada ovo će se negdje zamesti te će i dalje ostati problem.

Nemojte mi reći da riješenja nema jer riješenja ima, rješenje koje sam i sam predložio te rješenje koje je bilo predloženo iz mjesnog odbora ali naravno Vi to samo ignorirate jer Vas uopće nije briga što stanari ovdje prolaze kako bi našli parkirno mjesto kada stignu kući. A sve zbog Vas i Vaše gradske tvrtke Rijeka Plus koja ne želi slušati prijedloge mjesnog odbor i stanara jer “tko smo mi da slušamo stanare koji tu žive”. Vi u Gradu kada dođete na posao imate lijepo rezervirana mjesta, HEP također ima lijepo rezervirana mjesta, svi imaju rezervirana mjesta na štetu stanara.

Spominjete željeznički kolodvor te 800 parkirnih mjesta. Ako bude kao i do sada sa željezničkim kolodvorom i koliko Vam je za vjerovati, do tada vozila neće više biti ili će letiti ako se sjećate crtića The Jetsons gdje su vozila prometovala zrakom. Jer Riječki željeznički kolodvor se nažalost već gradi, a sigurno 15 godina. Također pusta obećanja te ste isto ste pokazali koliko Vam je stalo te koliko Vaša riječ vrijedi.

Isto tako ste pisali da će parkiralište na Rikard Benčiću biti za stanare pa smo opet dobili samo pusta obećanja, a sve kako bi Vi imali profita od toga. Dakle koliko Vam je za vjerovati i koliko mislite o stanarima to se vidi iz prijašnjih odgovora.

Također niste odgovorili ništa na upit za područje HEP koji su vjerojatno lijepo nekoga “podmazali” u gradu da imaju tako lijepa i privilegirana parkirna mjesta te da se njih ne dira.

No naravno da zaključim, nema koristi od Vas i ovog gubljenja vremena. Vi ste na Vlasti imate privilegiju davanja krivih i netočnih vijesti i odgovora kao u prethodnim “tužibabama”, a mi smo ovdje samo da slušamo i plaćamo Vaše stolice i ne preostaje nam ništa nego pognuti glave i nadati se boljim danima.

Odgovorite