Stanar sam Cambierieve ulice 11 i gledam na ulaz u parking Cambierieva gdje se tokom dopodneva stvaraju velike gužve.

Iz moje “ptičje perspektive” rješenje ili makar ublaženje problema se nameće samo od sebe:
Umjesto otoka u ulici kojom se ulazi u bolnicu i parking, trebalo bi napraviti desni skretač za parking, pa bi ulaz u bolnicu ostao slobodan.

Dodatno, signalizaciju bi trebalo napraviti uočljivijom jer nekoliko puta dnevno, vozači, čašće stranci ali i Riječani, skreću prema bolnici / parkingu u desnu traku umjesto lijeve.

Mikan / 15.06.2022.

Poštovani,
zahvaljujemo Vam na javljanju te Vas ovim putem obavještavamo kako je cestovni otok s razlogom izgrađen na ovoj lokaciji i ima svoju funkciju. Naime, cestovni otok ima funkciju kanaliziranja prometa na ulazu i izlazu u područje KBC-a Rijeka i smanjenja konfliktne površine na raskrižju Cambierieve ulice sa područjem KBC-a Rijeka. Ujedno, želimo naglasiti kako je parkiralište s desne strane u nadležnosti Best in Parking d.o.o., a ne Rijeka plus d.o.o. Na predmetnoj lokaciji prometna situacija je već sada dovoljno složena, odnosno priljev vozila je velik, obzirom da je riječ o lokalitetu riječke bolnice gdje gravitira veliki broj i zaposlenika i pacijenata, kako iz Primorsko-goranske, tako i iz Istarske i Ličko-senjske županije. Vozila se kreću lijevom prometnom trakom, a ne desnom prometnom trakom, kako je to uobičajeno. Osim predmetnog ulaza/izlaza parkirališta sa naplatom parkiranja uz južni rub kolnika nalazi se i ulaz/izlaz u manje parkiralište.
Zbog prethodno navedenog prometnog opterećenja upravo navedeni cestovni otok ima funkciju regulacije i protočnosti. Stoga prometni stručnjaci u Gradu Rijeci smatraju da se cestovni otok ne bi trebao uklanjati.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite