Park za pse u Hegedušićevoj smo danas zatekli zaključanog sa lancem i lokotom. Pretpostavljam da su naši dragi sugrađani u zgradi do parka pronašli još jednu primjedbu na pse i vlasnike pasa čak i kad se kreću unutar tih par primjerenih ograničenih prostora koji su nam dodijeljeni… pa su ga odlučili zaključati kako bi nam onemogućili korištenje.

Čujem da ih buka muči, psi laju. I meni se pod prozorom delikventi deru do 4 ujutro, i susjedi se glasno svađaju, i promet je glasan, petarde su strašno bučne kad ih vi sugrađani bacate, čak i vražji galebovi na krovovima preko gakču, neka osoba nam sere i piša pored zgrade, mama tri kata iznad baca posrane pelene sa balkona, susjeda misli da je ok baciti pola kile trulog mljevenog mesa na šetnicu – štakori po naselju na sve strane, a evo ih i ljetni praznici kad ce biti toliko vriske da čovjek poželi oglušiti da ne čuje sve to – pa ipak ne stavljam lokote na javne površine kako bih drugima onemogućila kretanje.

Primitivan smo narod.

Draga komunalna službo grada Rijeke – da li možete išta poduzeti po ovom pitanju lokota – ako već nije uklonjen – a bilo bi u redu možda i upozoriti ljude u tom susjedstvu da ovo nije prikladno ponašanje? Vaš e-mail je pun – morate si isprazniti inbox…

L B / 03.07.2017.

Poštovani,

Odjel gradske uprave za komunalni sustav održava park za pse u smislu čistoće i građevinskog održavanja.

Stoga se u okviru redovnih djelatnosti redovno vrši nadopunjavanje vrećicama za pseći izmet kao i pražnjenje parkovnih košarica. Također se obavlja redovni obilazak te se za svaki uočeni nedostatak izdaje nalog za uklanjanje.

Komunalno redarstvo 2. i 3. srpnja izašlo je u očevid te u oba navrata ulaz u park nije bio zaključan, odnosno nije uočen postavljen lanac. Od vlasnika pasa koji su se tada nalazili u parku, redari su dobili informaciju da pretpostavljaju da lanac postavljaju stanari susjedne zgrade, budući da već neko vrijeme navodno postoje problemi s pojedincima kojima smetaju psi koje njihovi vlasnici dovode u predmetni park, a što ste i sami naveli u tužibabi.

Komunalni redari raspitivali su se u susjednim zgradama na brojevima 23 i 25 je li kome poznato tko su osobe koje navodno zaključavaju vrata, međutim, nisu uspjeli utvrditi počinitelja. Bez obzira na to, kontrola će na ovoj lokaciji biti pojačana te će se ostaviti obavijesti na oglasnim pločama zgrada, kojim se svi upozoravaju da je neovlaštenim osobama zabranjeno zaključavati ulazna vrata parka.

Za sve dodatne upite svakako stojimo na raspolaganju.

S poštovanjem,
Gradska uprava

Odgovorite