Nastavak na priču o održavanju parka Jože Vlahovića – nekad je na stranicama Čistoće bio objavljen “Plan košnje” – pa smo se barem mogli okvirno nadati kada će park doći na red za košnju. I iako se počelo sa održavanjem početkom godine (dio grmova je obrezan da se može po stazama normalno hodati, dio parka je bio pokošen, stabla napadnuta borovim prelcem su uklonjena) – ima osjećaj da je to premalo i nedovoljno.

Istočni ulaz je i dalje pod vodom i blatom (upojni bunar je stavljen na zapadni ulaz i nije dovršen). – slike u prilogu

Sjeverni (“novi”) ulaz koji je probijen prilikom uređenja parka je zapušten i pun smeća (nedostaje koš za smeće). – slike u prilogu

I svako bi trebalo pokositi jer je trava preko koljena. – slike u prilogu

Zanima me postoji li kakav plan uređenja parkova u Rijeci (održavanje, košnja) a da je javno dostupan?

AnArChY / 19.05.2021.

Eto, jučer su počeli sa košnjom parka, samo se nadam da će odmah i obrezati sve one zarasle grmove.

Poštovani,
održavanje zelenila obavlja se u okviru sredstava odobrenih Programom i planom održavanja komunalne infrastrukture za održavanje javnih zelenih površina u 2021. godini. Otežane financijske okolnosti i manjak sredstava uzrokovan prvenstveno koronavirusom, bitno utječe i na aktivnosti održavanja zelenih površina. Naime, kako bismo pomogli poduzetnicima odrekli smo se velikoga dijela prihoda u gradskom proračunu. Također, izuzetno kišno razdoblje zabilježeno u travnju i svibnju dodatno usporava aktivnosti, što se ponajviše vidi na košnji trave. Obzirom na jako nestabilno vrijeme nije moguće dati plan košnje te je to osnovni razlog zašto isti ove godine nije objavljen na web stranicama. Napominjemo da se način rada ne definira po lokacijama, što znači da bez obzira gdje se nalaze, u parku ili duž prometnice, tijekom svibnja i lipnja te rujna i listopada, mijenja sezonsko cvijeće na gredicama. Živice se orezuju od svibnja do srpnja pa zatim u rujnu i listopadu. Orezivanje i uređenje krošnji drvorednih stabala bilo u parku, duž prometnice ili na parkiralištu obavlja se u zimskom periodu, dok se uklanjanje tankih grana na deblima obavlja tijekom cijele godine.
Ujedno Vas ovim putem obavještavamo da je Park Jože Vlahovića pokošen i očišćen tijekom protekloga vikenda dok će se orezivanje vegetacije kako ovog tako i ostalih parkova u gradu obaviti po potrebi u zimskom periodu.

S poštovanjem,
Gradska uprava

Odgovorite