Poštovani,

Na glavnom ulazu u Park heroja na Trsatu nema označenog pješačkog prijelaza?! Ne dolaze baš svi u park autom na označeni parking.

Lijep pozdrav

nebuloza / 28.08.2023.

Poštovani,

Vaš upit proslijeđen je Trgovačkom društvu Rijeka plus d.o.o., u čijoj je nadležnosti rješavanje ovoga pitanja. U ovom Društvu ističu kako bi, da bi se obilježio pješački prijelaz, morali biti zadovoljeni svi preduvjeti za siguran prelazak pješaka preko kolnika, kao što su zaustavna preglednost, vidljivost pješaka, obostrani nogostup i sl. Budući da na predmetnoj lokaciji, u neposrednoj blizini glavnog ulaza u park, u Ulicama Drage Šćitara i Fra Serafina Schona, ne postoji pozicija sa obostrano izgrađenim nogostupom, tako nema ni prethodno navedenih potrebnih preduvjeta za obilježavanje sigurnog pješačkog prijelaza.
Stoga Vas ljubazno molimo za razumijevanje.

S poštovanjem,
Gradska uprava.

Ma sjajno, nema uvjeta za pješački prijelaz, pa neka pješaci jurcaju po svome. Odnosno neka ne dolaze u park pješice. A što kažu stručnjaci, koji su ucrtali zonu parkirališta pred ulazom u park, da na preglednom dijelu ulice D. Šćitara od nogostupa pred novom stambenom zgradom označe pješački prijelaz do zone parkiranja?! Zar to ne bi bilo ipak sigurnije od postojeće situacije?
Lijep pozdrav

Odgovorite