Kada će se oprati i očistiti mjesto paleža/požara automobila?
Nema automobila ali ima hrpa crnog praha koje se treba oprati.

Zašto nove kante nemaju nožno otvaranje? Tko uopće naručuje kante koje moraš rukom otvarati i prljati ruke?

Zašto se svake godine ponavlja situacija da je pola grada pod korovom/travom od
1m?

Zašto grad izgleda tako očajno, između svake košnje trebalo bi još 1-2 puta kositi.
Kada će biti prva košnje ove godine u MO Škurinjska draga? Rastočine trava je preko 40cm.

Zašto je uz cijelu ulicu Rastočine, na pločniku korov uz rub?
Nije rješenje to pošpricati jednom godišnje niti pokositi, jer za 3 tjedna opet izraste.
Uz rub asfalta pločnika do zida nedostaje 2cm asfalta punom dužinom od preko 400m.

rastocine / 11.05.2022.

Poštovani,
u Komunalnom društvu Čistoća ističu da se prilikom sanacije mjesta na kojemu se na Rastočinama dogodilo ovo kazneno djelo, postupalo prema propisanom protokolu, odnosno onako kako se uvijek i čini u takvim i sličnim situacijama. To, između ostalog, podrazumijeva angažman svih nadležnih službi, među kojima su policija, vatrogasci, komunalno redarstvo i drugi. Komunalno društvo Čistoća, osim što je paljevinom, uslijed koje je uništeno šest spremnika za otpad, i samo materijalno oštećeno, učinilo je upravo ono za što je dobilo naloge nadležnih službi. Odvezen je glomazni otpad, obavljeno je interventno pometanje te postavljeni novi spremnici koje je u tom trenutku Čistoća imala na raspolaganju. Za čišćenje masnoće nastale eksplozijom i zapaljenjem ulja iz vozila nadležna gradska služba izdala je naloge ovlaštenim tvrtkama koje se bave uklanjanjem ove vrste onečišćenja. Stoga u Čistoći ističu kako su navodi da se ništa po ovom pitanju nije učinilo, potpuno neutemeljeni. Čak naprotiv, kako je prethodno već naglašeno, postupilo se prema točno utvrđenim protokolima za incidentne situacije.
Što se tiče košnje, na području Mjesnog odbora Škurinjska draga upravo je u tijeku. Podsjećamo kako se na Internet stranici KD Čistoća https://cistocarijeka.hr/ svakoga tjedna objavljuje plan košnje, koji se odvija po utvrđenom rasporedu. Naime, košnja je obavljena ili se obavlja u 2/3 od ukupno 34 mjesna odbora grada Rijeke koji zajedno obuhvaćaju površinu od približno 1.500.000 četvornih metara.
Nadalje, Trgovačko društvo Rijeka plus d.o.o. 2. svibnja ove godine svim mjesnim odborima I Komunalnom redarstvu, putem elektroničke pošte, dostavilo je plan fizičkog i kemijskog uklanjanja nepoželjne vegetacije za ovu godinu, prema usklađenim prioritetima. Čišćenje i uklanjanje vegetacije počelo je istoga dana te se predviđa da će biti dovršeno u naredna četiri tjedna, dakako, ukoliko to dopuste vremenske prilike.
Djelatnici nadležnih gradskih službi ističu kako razumiju potrebu građana da grad uvijek i svugdje bude uredan i čist, ali pritom ističu da je i košnja proces koji, s postojećim ljudskim resursima, zahtijeva određeno vrijeme. S druge pak strane, učestalo se ponavljaju situacije u kojima neodgovorni pojedinci onečišćuju okoliš glomaznim i raznim drugim otpadom, što se temeljem izvanrednih naloga, a zahtijeva znatna dodatna materijalna sredstva i angažman djelatnika Čistoće.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite