Poštovani,

prije više od 2 mjeseca, tj. 13.7. sam napisao da korov iz napuštene kuće koja se urušava ometa prolaz pločnikom kod Osječke 43.

Vi ste rekli da ste kontaktirali novog vlasnika ali i dalje, korov nije odrezan.

Tamo se nalazi i bodljikavi bršljan koji kida građanima odjeću. Pošto vlasnik to nije uklonio u roku od 60 dana, može li grad to sam ukloniti i ispostaviti račun “novom vlasniku”?

Na kružnom toku u Osječkoj, na padini od Lidla raste bodljikav bršljan koji ide na pločnik dolje.

Također, zanima me što se radi preko puta garaže Čistoće u Osječkoj, tamo je već par mjeseci ograda na površini i neke cijevi, na mapi katastar.hr piše da je upisana osoba Općina Rijeka?

I napušteni Brodokomerc na adresi Osječka 40, grmovi iz njegovog “vrta” imaju 3m i bodljikavi su i izlaze na pločnik. Može li se naložiti Brodokomercu da te grmove odreže jer zadnjih 2-3 godine ih nisu.

Također, kod Osječke 34 i 36 je jedan grm koji je dosegnuo 3-4m i radi sjenu lampi javne rasvjete pa je po mraku (a sada mrak pada sve ranije) taj dio u sjeni. Može li se taj grm odrezati na cca 1m?

Javna rasvjeta u Osječkoj je jako dobra i moderna, samo kod novog autosalona Kia ne radi jedna lampa na slici.

rzr / 24.09.2020.

Poštovani,
komunalni redar na navedenim lokacijama izvide je obavio i ranije, temeljem prethodnih prijava.
Na adresi Osječka 43 vlasniku je već prije izvjesnog vremena izdan nalog za orezivanjem zelenila. S obzirom da nije postupio po upozorenju i orezivanje obavio u zadatom roku, ponovno je zatraženo da to učini u najkraćem mogućem roku.
U Osječkoj ulici na nekoliko lokacija nepoželjna vegetacija prelazi na nogostup te će se po utvrđivanju vlasništva zemljišta izdati nalog za orezivanjem.
Vjerujemo da ste imali priliku uvjeriti se kako su na lokalitetima Osječku 34 i 36 djelatnici Komunalnog društva Čistoća, temeljem izvanrednog naloga Direkcije zajedničke komunalne djelatnosti, orezali grm i stablo.
U TD Energo zahvaljuju Vam na dojavi o neispravnoj svjetiljci, također u Osječkoj ulici, kod auto salona, a kvar će biti otklonjen u okviru redovnog održavanja. Iz Energa pozivaju da sve eventualne kvarove na instalaciji javne rasvjete dojavite putem e-maila javna.rasvjeta@energo.hr , besplatnog telefona 0800 301 300 ili putem on-line obrasca za prijavu kvara na mrežnim stranicama Energa.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite