Prema nedavno objavljenom članku u lokalnim novinama (https://www.novilist.hr/rijeka-regija/rijeka/nova-ulaganja-u-skole-u-rijeci-u-fokusu-one-bez-dvorana-i-kuhinja-te-os-fran-frankovic/), ispada da se Grad nije pomaknuo s mrtve točke vezano za projekt izgradnje/nadogradnje OŠ »Fran Franković«.

Molim komentar što se događa s planovima vezano za školu te koji su vremenski rokovi u pitanju?
Je li istinit navod da je sadašnja škola montažna građevina kojoj je istekao rok uporabe? Je li takva građevina sigurna za korištenje?

Zašto se ne održava okoliš škole, i nogometno i košarkaško igralište su zapušteni i s brojnim oštećenjima? Kada će na košarkaškom igralištu biti popravljena konstrukcija južnog koša koja je već mjesecima srušena?

Na nogometnom igralištu je nedavno održan malonogometni turnir, za očekivati je bilo da će organizator barem počistiti oko samog terena… no oko igrališta je toliko stakla i opušaka da to više nije sigurno za hodanje. “Tribina” na centru i stanje oko nje je katastrofalno. Svaki komentar stanja umjetne trave je nažalost suvišan.

Fran_Supil / 18.08.2023.

S obzirom da su gradonačelnik, zamjenica i pročelnica jučer obišli školu, možda su sad spremni dati odgovor?

Školska godina je ušla u svoj drugi tjedan, hoće li biti odgovora u ovom polugodištu?

Poštovani,

zahvaljujemo na javljanju te Vas obavještavamo kako je, nadležni Upravni odjel za urbanizam, prostorno uređenje i graditeljstvo, izradio idejno rješenje za projekt izgradnje/nadogradnje OŠ Fran Franković, a Izrada projektne dokumentacije planirana je u 2024. godini. Također, točno je da je objekt montažna građevina, obzirom da je sagrađena 1987. godine, no nema rok trajanja te na zgradi škole nisu uočena, niti prijavljena oštećenja ili znakovi koji upućuju da nije sigurna za korištenje. Oštećenja koja su nastala i koja su prijavljena, nastala su uslijed prodora oborinskih voda u objekt, točnije u učionicu kemije, knjižnicu i u atrij/hodnik škole. Na zgradi je saniran mali dio krova u dva navrata, radi sprječavanja prodora vode, te je zadnji popravak izvršen početkom travnja 2023. godine. Održavanje okoliša škole u obvezi je korisnika, odnosno same škole, a Gradu Rijeci nisu prijavljena eventualna oštećenja površina igrališta, osim ograde na nogometnom igralištu koja je sanirana te je izvršen popravak konstrukcije južnog koša.

Vezano za čišćenje površine nakon održavanja bilo kakve manifestacije, ono je u obavezi organizatora događanja. Igralište otvorenog tipa pokraj škole cjelodnevno koriste učenici, ali i ostali građani. Upravo zbog planiranja moguće dogradnje/izgradnje te proširenja škole na veći dio parcele, nisu planirana značajnija ulaganja i postavljanje nove obloge igrališta od umjetne trave.

S poštovanjem, Gradska uprava.

“…nadležni Upravni odjel za urbanizam, prostorno uređenje i graditeljstvo, izradio idejno rješenje za projekt izgradnje/nadogradnje OŠ Fran Franković, a Izrada projektne dokumentacije planirana je u 2024. godini.”

Što znači planirana? Molim precizno rokove i budžete za navedene faze projekta. Ovakav odgovor je potpuno neodređen i neozbiljan.

“Vezano za čišćenje površine nakon održavanja bilo kakve manifestacije, ono je u obavezi organizatora događanja.”

Tko je dužan provjeriti je li organizator ispoštovao obavezu? Je li to definirano ugovorom? Kako to da nakon turnira na košarkaškom igralištu nema opušaka i stakla, a na nogometnom razbijene boce i smeće?

Odgovorite

Kalendar događanja